Bevelen tandartsenpraktijken in Noord-Holland verlengd

1 januari 2011 - De minister van VWS heeft het bevel tot sluiten van drie tandartsenpraktijken in Noord-Holland verlengd. Het gaat om vestigingen van Accres Tandartspraktijken in Purmerend, Den Helder en Medemblik.

De minister van VWS acht het noodzakelijk en gerechtvaardigd om op grond van de Kwaliteitswet zorginstellingen het bevel tot sluiting te verlengen. De praktijken blijven gesloten tot het moment dat deze naar het oordeel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg weer verantwoorde zorg kunnen leveren.

Ook de vorige week gesloten tandartsenpraktijk De Purmer A.W. van Veen en Accres P.T.J. Bakker blijven dicht. Deze praktijken kregen vorige week van de inspectie een bevel op grond van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG). Dit bevel geldt tot het moment dat de praktijk naar het oordeel van de inspectie weer verantwoorde zorg kan leveren. De inspectie toetst dit ter plaatse voordat er weer patiënten behandeld mogen worden.

De inspectie sloot vorige week deze tandartspraktijken omdat deze onder meer de richtlijnen voor infectiepreventie niet volgden, waardoor de patiëntveiligheid in het geding was. In nagenoeg alle praktijken was de röntgenapparatuur niet aangemeld bij het ministerie van SZW. Daarmee werd niet voldaan aan de Kernenergiewet.
 
De Accres praktijken in Anna Paulowna en in Hippolytushoef blijven eveneens gesloten tot het moment dat er naar het oordeel van de inspectie weer verantwoorde zorg geleverd kan worden.

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 169
oktober 2022
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor familiebedrijf Van Liempd Tandtechniek in Den Bosch, de eerste succesvolle operatie met op maat 3D-geprinte titanium onderkaak, Het Mini-Max-principe: Wanneer rentabiliteit gecombineerd wordt met esthetiek, de 10e editie van de Dental Expo, Ceramill FDS biedt de mogelijkheid om tandbogen en tandsegmenten te frezen, de bijzondere leerstoel Publieke Gezondheid en Mondzorg, Extra betalen in tijden van personeelskrapte blijft werkgever altijd achtervolgen mits... (meer flexibiliteit bij eigen cao leden Branchevereniging Tandtechniek), Zorgwekkende situatie materiaal- en techniekkosten', Reverse charge-factuur van Dentsply Sirona blijft vaak onopgemerkt - wijs uw tandartsen op het controleren van facturen DS vanaf 1 april 2019 tot nu, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in oktober 2022.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl