Beleidsregel jeugdtandverzorging aangepast

nza
1 december 2010 -  De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de beleidsregel aangepast voor instellingen voor jeugdtandverzorging. Vanaf 1 januari 2011 is de leeftijd waarop tandartskosten in het basiszorgverzekeringspakket worden vergoed, verlaagd van 22 naar 18 jaar. Dit is in de beleidsregels aangepast.

De beleidsregel Jeugdtandverzorging Instellingen (BR/CU-7002) omschrijft de tarieven en prestaties voor de haal- en brengservice en de behandeling van risicogroepen door instellingen voor jeugdtandverzorging. Tot nu toe waren die vastgelegd in drie afzonderlijke beleidsregels. Deze zijn nu in een nieuwe beleidsregel samengevoegd. Daarnaast is de leeftijdsgrens aangepast.

In 2008 werd de leeftijdsgrens voor mondzorg in het basispakket omhoog gebracht naar 22 jaar. Dit omdat gedacht werd dat jonge mensen tussen de 18 en 22 jaar een risicogroep zijn. Uit onderzoek van het College voor zorgverzekeringen (CVZ) is nu gebleken dat het niet noodzakelijk is om de mondzorg voor deze groep te vergoeden vanuit het basispakket. Vanaf 1 januari 2011 is de leeftijdsgrens om die reden verlaagd naar 18 jaar.

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 163
september 2021
In dit nummerIn dit nummer onder meer aandacht voor uitneembare protheses in een artikel van ZTM Damiano Frigerio over nieuwe esthetische concepten voor de klanten van morgen, Digitalisering van perstechnieken via 3D-printen, de speciale uitvoering Artex CR Gold, ongediplomeerde tandtechnisch medewerkers en wat u kunt doen om gedeeltelijke doorhaling van de btw-vrijstelling en een naheffing te voorkomen, de Klankbordgroep KPT, BOL versus BBL: IVT-opleiding aan de DHTA, de CAO voor leden van de Banchevereniging Tandtechniek de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in oktober 2021.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl