Assortiment CB12 mondwater vanaf nu alcoholvrij

CB12 geeft gehoor aan feedback mondhygiënisten en tandartsen25 januari 2021  - 
Voor steeds meer mensen is het gebruik van een mondwater na het tandenpoetsen onderdeel van de dagelijkse routine. Voorheen bevatte CB12 mondwater een klein percentage alcohol, maar dankzij de verbeterde formule is deze nu alcoholvrij. Tandartsen en mondhygiënisten zagen alcohol liever niet terug in mondwater vanwege de uitdrogende werking. CB12 geeft gehoor aan de feedback uit het veld en herintroduceert de CB12 Regular onder de naam CB12 Original. De CB12 Original heeft een nieuw jasje, maar is bovenal alcoholvrij.

Aangezien alcohol een uitdrogende werking kan hebben en de aanmaak van speeksel kan verminderen, is het fijn dat de kleine hoeveelheid alcohol die nog in de CB12 Regular mondwater aanwezig was, nu volledig is verdwenen. Speeksel is juist een natuurlijke beschermer tegen de vorming van tandplak en dus is het een ongewenst effect als de aanmaak hiervan wordt verminderd door alcohol. Alle andere CB12 mondwater-varianten zoals CB12 White en CB12 Sensitive waren al alcoholvrij, dus vanaf nu is het hele CB12 assortiment 0.0% .

Bestrijdt de oorzaak van een slechte adem
Wat onveranderd is gebleven, is de combinatie van de ingrediënten zink en chloorhexidine waarmee CB12 de oorzaak van een slechte adem bestrijdt. In tegenstelling tot sommige andere mondwaters die de adem enkel maskeren met een sterke mintsmaak, pakt CB12 een slechte adem bij de bron aan. Het zorgt er namelijk voor dat de gassen die de onaangename ademgeur veroorzaken, geneutraliseerd worden en niet vrijkomen. Deze werking is wetenschappelijk bewezen en zorgt voor een goede adem, 12 uur lang.

Verkrijgbaarheid
CB12 Original is onderdeel van een uitgebreide range van mondverzorgingsproducten, dat een complete oplossing biedt voor een goede adem op ieder moment van de dag. CB12 Original is verkrijgbaar bij drogist, supermarkt en apotheek voor de consumenten adviesprijs van €8,99.

 

 

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 162
september 2021
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor 30 jaar perstechnologie voor glaskeramiek restauraties, een frame met een bijzondere extensie in opdracht van de afdeling Bijzondere Tandheelkunde van het Rijnstate Ziekenhuis in de rubriek Werkstuk Belicht, Ortho-Flex en digitale orthodontie, Baakman Tandtechniek in Zutphen gericht op digitalisering, Vakbond LBV en Branchevereniging Tandtechniek sluiten nieuwe cao, de IVT Bob Tolmeijer Award 2021 en de geslaagdenlijst IVT-opleiding Tandtechniek aan de DHTA, IDS 2021 in Keulen de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in september 2021.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl