Arseus: geconsolideerde boekresultaten 2012

Nederlandse tandartsen en tandtechnische laboratoria stelden investeringen uit

12 februari 2013 - Op 6 februari jl. maakte Arseus de geconsolideerde boekresultaten over boekjaar 2012 bekend. De dentale activiteiten vinden we zowel terug in de divisie ‘Healthcare Solutions’ en ‘Healthcare Specialties’.  De eerste divisie is gericht op de dentale en medische distributieactiviteiten van Arseus, heeft in 2012 een organische groei van 4,3% behaald. De REBITDA groeide met 104,8% naar € 2,3 miljoen.  Healthcare Specialties richt zich op het ontwikkelen en op de markt introduceren van innovatieve dentale en medische oplossingen en producten. In 2012 heeft Healthcare Specialties een  omzet behaald van € 91,2 miljoen, een daling van 1,6% ten opzichte van 2011.

De distributieactiviteiten gericht op tandartspraktijken (Arseus Dental Solutions) hebben in 2012 een gezonde organische behaald. Het versterkte imago, nieuwe productlanceringen en innovatiegerelateerde trainingen resulteerden in mooie groei in zowel Frankrijk als Duitsland.

De activiteiten gericht op tandtechnische laboratoria (Arseus Dental Lab) heeft in 2012 een positieve omzetgroei behaald. Deze groei komt voornamelijk uit vernieuwend en innovatieve activiteiten zoals CAD/CAM.

Investeringsbereidheid
Hoewel Arseus bij de bekendmaking van de omzetcijfers in het derde kwartaal stelde dat de investeringsbereidheid van Nederlandse tandartsen was toegenomen na het besluit om de proef met vrije tandartstarieven in Nederland per 1 januari 2013 te beëindigen is het eindoordeel van Arseus over het jaar 2012 dat Nederlandse tandartsen en tandtechnici uitstelgedrag vertoonden met betrekking tot nieuwe investeringen.

arseus healthcare solutions 2012

 Arseus healthcare specialties 2012

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 177
januari/februari 2024
In dit nummer

 

Verspreiding in februari 2024.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl