Align Technology lanceert nieuwe auto-uploadfunctie van Itero Element 5D-beeldvormingssysteem in Benelux

.

 

align

26 augustus 2021 - Align Technology heeft vandaag het hiernavolgende bericht vrijgegeven. 

Voor het iTero Element 5D-beeldvormingssysteem is vanaf het derde kwartaal 2021 een nieuwe auto-uploadfunctie beschikbaar die Invisalign-behandelingen stroomlijnt door gebruik te maken van intra-orale kleurenscans in plaats van traditionele intra-orale foto’s. 

Align Technology, Inc. (“Align”) (Nasdaq: ALGN) is een toonaangevend internationaal bedrijf voor medische hulpmiddelen dat zich bezighoudt met het ontwerp, de fabricage en de marketing van het Invisalign-systeem van transparante aligners, de iTero intra-orale scanners, en de exocad CAD/CAM software voor digitale orthodontie en restauratieve tandheelkunde. Align heeft in de Benelux de lancering aangekondigd van de nieuwe functie van het iTero Element 5D beeldvormingssysteem voor het auto-uploaden van intra-orale foto’s voor Invisalign behandelingen. Deze nieuwe functie elimineert enkele stappen en stroomlijnt Invisalign-behandelingen met intra-orale scanbeelden die gebruikt kunnen worden in plaats van traditionele intra-orale foto’s.

De iTero Element 5D-beeldvormingssystemen zijn ontworpen met geavanceerde technologie, met een intra-orale camera, waarmee de arts kan de scanbeelden kan vastleggen en automatisch kan omzetten naar 2D-kleurenfoto’s. Deze verbeterde functie biedt artsen de mogelijkheid om de vijf vereiste beelden automatisch in het voorschriftformulier in de Invisalign Doctor Site (IDS) in te vullen met 2D-kleurenfoto’s. Momenteel zijn in het Invisalign-voorschriftformulier minimaal vijf intra-orale foto’s vereist, genomen met de Invisalign Photo Uploader (IPU) of een digitale camera. Deze nieuwe auto-uploadfunctie zal beschikbaar zijn in alle markten waar de iTero Element 5D- beeldvormingssystemen worden verkocht.

“Ik ben verheugd om te horen over de nieuwe auto-uploadfunctie voor iTero Element 5D,” zegt Dr. Heather Stone Hopkins, een orthodontist in Lexington, South Carolina en faculteitslid van Align North America. ”Digitale technologie zoals de iTero scanner was revolutionair voor mijn praktijk. Behalve dat onprettige PVS-afdrukken niet meer nodig zijn, maakt de iTero Element 5D ook gelijktijdige opnames in 3D, intra-orale kleurenbeelden en NIRI-beelden — waardoor meerdere apparaten niet meer noodzakelijk zijn. Met deze nieuwe functie van iTero Element 5D kunnen intra-orale kleurenbeelden gebruikt worden in plaats van de vereiste intra-orale foto’s voor Invisalign behandelingen, en zonder het ongemak van wangretractors en dit is aangenamer voor de patiënt. Automatische vastlegging van intra-orale beelden en het automatisch uploaden naar de Invisalign Doctor Site zijn verbeteringen die onze workflow drastisch verbeteren en waardoor mijn team en onze patiënten waardevolle tijd besparen voor onze Invisalign behandelingen.”

 

 

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 164
november/december 2021
In dit nummerIn dit nummer onder meer aandacht voor een Volledige Digitale workflow met een twist in de rubriek Werkstuk Belicht, Voorgefabricieerde gebitselementen in individuele implantaatprotheses (praktijkverslag), de Dental Expo in 2022, de Candulor KunstZahnWerk-wedstrijd, Hoe de kwalijke rol (zorg)verzekeraars stoppen, inflatie en de stijging van PFZW pensioenpremie, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in december 2021.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl