Adhesief met geïntegreerd desensibiliserend effect

Verminderd risico op postoperatieve gevoeligheid met Adhese Universal

logo ivoclar vivadent

1 september 2016 - Ivoclar Vivadent heeft het hiernavolgende persbericht vrijgegeven.

Adhese Universal is een ééncomponent en lichtuithardend adhesief voor directe en indirecte bondingprocedures. Adhese Universal is compatibel met alle etstechnieken. Het geïntegreerde desensibiliserend effect voorkomt vloeiende beweging in de dentine tubuli en minimaliseert dus het risico op postoperatieve gevoeligheid.

adhese universal

Bevochtiging en infiltratie van dentine tubuli onder vochtige en natte omstandigheden vindt plaats door contact met hydrofiele oplosmiddelen en methacrylaat monomeren in het adhesief. Bovendien slaan de zure verbindingen neer in de dentine als onoplosbare calciumzouten die de mechanische blokkering vergemakkelijken en de dentine tubuli afdichten. Het geïntegreerde "desensibiliserend effect" voorkomt vloeiende beweging in de dentine tubuli en minimaliseert het risico van microlekkage en postoperatieve gevoeligheid.

Geïntegreerde bescherming tegen overgevoeligheid dentine
Adhese Universal biedt een effectieve mechanische blokkering en verzegeling van de dentine tubuli onder droge en natte omstandigheden. Het resulteert in een homogene adhesieve filmlaag met een gedefinieerde harslaag, die met zekerheid de dentine sealt. Vloeistofbeweging in de tubuli en de daaruit voortvloeiende postoperatieve gevoeligheid worden voorkomen.


Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 175
oktober 2023
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor de casus 'Koningsnummer volledige prothetiek: ambachtelijke vaardigheid en individuele vereisten' van meester-tandtechnicus Sebastian Guttenberger, een special over administratie software voor de tandtechnische branche waar de diverse oplossingen van Ladento, Talas, Qbridge, Salusys, Sovas, DigiTand en Talas+ aan bod komen, Prothetiek onder de loep 2024, de ID Day: Innovative Dental Technician Day, bijeenkomst BTT Klankbordgroep CAD, MijnMond.info/Vacatures en de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in oktober 2023.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl