Ivoclar Vivadent presenteert nieuw prothesebasissysteem.

20 februari 2013 - Onder de naam IvoBase presenteert Ivoclar Vivadent een nieuw prothesebasissysteem. Met dit systeem kunnen tandtechnici nauwkeurig en volledig automatisch weefselvriendelijke protheses produceren.

Het IvoBase-systeem is geschikt voor het maken van hoogwaardige volledige en gedeeltelijke protheses, zowel voor conventionele als implantaatgedragen prothetische toepassingen. Bovendien kunnen met het IvoBase-materiaal rebasings en opbeetplaten worden gemaakt. Het fabricageproces verloopt op een eenvoudige, schone manier. Aangezien zonder waterbad wordt gepolymeriseerd, ontstaat er in het laboratorium geen waterdamp.

Goed doordachte ontwikkeling
De systeemcomponenten van IvoBase bestaan uit een injector en speciale PMMA-kunststoffen. Deze componenten zijn gelijktijdig ontwikkeld en daarmee op elkaar afgestemd. In de injector verlopen de injectie en polymerisatie automatisch. De chemische krimp van de kunststof wordt tijdens de polymerisatie volledig gecompenseerd – dankzij de gepatenteerde thermische controle in de cuvette en het verwarmingselement. Hierdoor kunnen prothesebases van een zeer hoge precisie met een uitstekende pasvorm worden gemaakt.

Combinatie van voordelen
Het IvoBase-materiaal is een autopolymeriserend product op basis van PMMA, dat zowel de voordelen van autopolymeriserende als van heet polymeriserende materialen heeft. Het materiaal is verkrijgbaar in twee voorgedoseerde varianten: IvoBase Hybrid en IvoBase High Impact. IvoBase Hybrid wordt gebruikt voor het maken van alle uitneembare prothetische voorzieningen. IvoBase High Impact wordt vooral gebruikt voor het maken van sterk belastbare protheses, bijvoorbeeld implantaatgedragen protheses. Met de RMR-functie (residual monomer reduction) wordt het restmonomeergehalte beperkt tot minder dan één procent. Behalve een hoge basisglans krijgen protheses van IvoBase daardoor een prettige draaggevoel.

IvoBase® is een geregistreerd handelsmerk van Ivoclar Vivadent AG.

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 177
januari/februari 2024
In dit nummer

 

Verspreiding in februari 2024.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl