2e generatie Programat P300

Meer programmakeuze

12 oktober 2010 - De nieuwe Programat P300 kenmerkt zich door een sterke uitbreiding van het aantal programma’s en een aantal nieuwe features. Ook de beproefde features van het eerdere model blijven natuurlijk beschikbaar.

Programat P300 G2

Met de meer dan 300 individuele programma’s en 120 programma’s van Ivoclar Vivadent biedt de Programat P300/G2 een aanzienlijk grotere programmakeuze dan het voorgaande model. In het kader van deze uitbreiding van programma's heeft het bedrijf ook de programmastructuur van de keramiekoven aangepast. Zo wordt de bediening van de oven nog gemakkelijker. Een nieuw aspect van de oven is de nieuwe USB-aansluiting, die software-updates en de uitwisseling van gegevens met een pc, laptop of andere computer mogelijk maakt.

Nieuwe technologie

De Programat P300 beschikt over een hele reeks aan nieuwe technologieën: Met de moderne, energiebesparende technologie, de power saving technology, wordt het energieverbruik in de standby-stand met ongeveer 40% beperkt. Dit heeft een positief effect op de energiekosten en werkt milieubesparend. De thermo shock protection (TSP) voorkomt een thermische shock van de keramiek wanneer de ovenkap op een te hoge temperatuur wordt gesloten. Door middel van de technologie power fail save kan tijdelijke stroomuitval worden overbrugd zonder dat het programma wordt afgebroken.

Beproefde kenmerken

Naast al deze vernieuwingen zijn er natuurlijk ook nog de producteigenschappen waar de Programat P300 altijd al goed om bekend stond. Met de QTK-moffeltechnologie wordt optimale warmteafgifte bereikt en zijn dus optimale bakresultaten mogelijk. Bovendien kan met behulp van een speciaal kalibratieprogramma de oventemperatuur steeds door de gebruiker in het laboratorium worden gecontroleerd en eventueel worden bijgesteld indien nodig. Door de voordroogfunctie kan de keramiekmassa optimaal worden voorgedroogd terwijl de ovenkap nog geopend is, dus voordat met het bakproces wordt begonnen.

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 171
januari/februari 2023
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor de veelzijdigheid van hoogwaardige volkeramische materialen, klinische ervaringen op langere termijn met het IPS e.max-systeem, het 100-jarig jubileum van de International Dental Show in Keulen, VGT Portal Veiligheidsinformatiebladen, verzekeraars die tandarts voor hun karretje spannen om de tandtechnicus af te knijpen, de bijeenkomst BTT Klankbordgroep CAD, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in februari 2023.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl