Swiss School of Prosthetics by Candulor

CANDULOR AG lanceert met ‘Swiss Denture Program’ nieuw nascholingsprogramma

logo candulor

15 maart 2019 -  Candulor heeft het hiernavolgende persbericht vrijgegeven. 

Een van de oorsprongen van de moderne, uitneembare prothetiek ligt in Zwitserland, om precies te zijn in Zürich. GYSI en GERBER deden er onderzoek, doceerden er en ontwikkelden er hun uitgebreide methodes voor prothetische behandelingen en oplossingen, waaronder ook een aantal richtinggevende occlusieconcepten, articulatoren, gezichtsbogen, kunstmatige gebitselementen, cilinders voor overkappingsprotheses en nog veel meer. Hun werk is van wezenlijke invloed geweest voor de ontwikkeling van gingivagedragen, parodontaal gedragen en vandaag de implantaatgedragen protheses, inclusief tal van anatomisch-fysiologische principes, en heeft tot vandaag de dag zijn weerslag op die gebieden.

Swiss School of Prosthetics by CANDULOR
Ten aanzien van nascholingen op het gebied van uitneembare prothetiek, ofwel removable dentures, is de Swiss School of Prosthetics by CANDULOR het nieuwe Zwitserse kwaliteitsmerk. Van oorsprong Zwitsers, maar thuis in de wereld, want kennis verbindt als hij blijvend wordt gedeeld. Een wereldwijd netwerk van docenten, zowel afkomstig van opleidingen als uit de praktijk en vanuit zowel de tandheelkunde als de tandtechniek, deelt zijn kennis en kunde, op basis van een bijdetijds prothetisch opleidingsconcept dat didactisch goed is onderbouwd. Opgezet en ondersteund door CANDULOR, een bedrijf dat al meer dan 80 jaar actief is op dit terrein, zowel met producten als met opleidingen en daarmee kennis, ervaring, precisie, esthetiek en Zwitserse kwaliteit uitdraagt vanuit Zürich en daarbij over vele internationale contacten beschikt.

Meer dan de standaard
Opgericht voor tandartsen, tandtechnici, klinisch-tandheelkundige technici en prothetici, die hun patiënten niet met een standaardoplossing willen opschepen en die veiligheid en betrouwbaarheid willen inbouwen als constante binnen hun prothetische successen in de praktijk en in het laboratorium. Kennis en kunde met succes toepassen, of dat nu analoog is of digitaal, vraagt om motivatie, inzicht, toepassing van vaardigheden en besluitvorming op basis van ervaring. Om die kenmerken te stimuleren is het modulaire curriculum ontwikkeld van de Swiss School of Prosthetics by CANDULOR. In de voor iedere afzonderlijke module gemaakte workbooks worden uitgebreid en gedetailleerd en in een vakinhoudelijk logische volgorde de onderwerpen van iedere leergang beschreven, voor zowel de theorie als de praktijk. De didactisch goed doordachte illustraties en praktijkgerelateerde stap-voor-stapfotoreeksen zijn niet alleen een goed hulpmiddel bij het leerproces, maar ook bij het naslaan van informatie in de dagelijkse praktijk. De docenten kunnen daarnaast ook beschikken specifieke cursusgerelateerde lecturer books. Waar de cursus van de Swiss School of Prosthetics by CANDULOR ook wordt gegeven: hiermee is Zwitserse kwaliteit van een gelijkblijvend, hoog niveau overal gewaarborgd.

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 148
januari/februari 2019
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor  flexibele en allergievrije prothese Thermosens van TTL Kamphuis, de verlaging van de dekking van tandtechniekkosten door deVGZ terwijl de NZa de tarieven juist heeft verhoogd, digitale NEM-restauraties: zelf doen of uitbesteden?, de Gipsrobot "OnkyMix" van Zwolsman Gips en de dentale agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer.

Verspreiding in februari 2019.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl