Ontspannen cliënten door massagestoel

28 maart 2012 -  Elke tandarts is gebaat bij ontspannen cliënten. Een ontspanningsmassage door middel van een elektrische massagestoel in de wachtkamer, is een relatief nieuwe ontwikkeling op het gebied van zorg, aandacht en welzijn voor cliënten.

De massagestoel wint steeds meer terrein in de zorg en medische praktijk. De stoel biedt artsen op een eenvoudige en effectieve manier een moment van ontspanning voor haar cliënten.

In Aziatische landen en de Verenigde Staten is het gebruik van de massagestoel in de zorg en medische praktijk al veel langer bekend. In Europa is het gebruik bezig aan een opmars. Dat is een goede ontwikkeling vindt Bart ten Oever, eigenaar van TotalSeat in Amersfoort. " De huidige massagestoel biedt de cliënten en werknemer een moment van daadwerkelijke ontspanning. In slechts vijftien minuten ervaart de cliënt en werknemer een intensieve en volledige ontspanning van de nek, schouders, rug, billen en benen. Een positieve ontwikkeling die elk bedrijf haar cliënten en zijn medewerkers zou moeten gunnen."

Effecten
De effecten van de massagestoel zijn veelzijdig. Vijftien minuten ontspannen in de massagestoel zorgt ervoor dat de bloedsomloop verbeterd en gestimuleerd wordt. Daarnaast ontspant het de spieren wat direct zorgt voor een vermindering van stress. Voor cliënten die veel achter de computer werken of de tandarts en haar medewerkers die gedurende de dag geconcentreerd bezig zijn in soms gebogen houding, draagt de massagestoel in belangrijke mate bij aan de afname van nek- en schouderklachten. Het spreekt voor zich dat de ontspannende en vitaliserende werking van de massagestoel een positief effect heeft op het psychisch welzijn van cliënten en werknemers.

Laagdrempelig
Het gebruik van de massagestoel is laagdrempelig. De stoel kan, in tegenstelling tot een masseur, vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week worden ingezet. Daarnaast kan een massage in de stoel gekleed worden ondergaan, wat het gebruik aanmerkelijk vereenvoudigd. Tot slot is er geen grote en zelfs geen aparte ruimte nodig om de stoel te plaatsen. " Alle reden dus om middels een massagestoel cliënten in een meer ontspannen sfeer te brengen voor aanvang van een bezoek aan de tandarts", aldus Bart ten Oever.

Voor meer informatie over het gebruik en de aanschaf van de massagestoel kunt u contact opnemen met TotalSeat via telefoonnummer: 033 3020010

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 168
september 2022
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor Monolitische restauraties van zirkoniumoxide; zó worden optimale resultaten bereikt, de Dental Expo 2022 komt eraan (eindelijk!), het dossier Reverse Charge facturen, verplicht btw-aangifte doen en betalen, de IVT Bob Tolmeijer Award en de geslaagdenlijst van de IVT-opleiding Tandtechniek aan de DHTA, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in september 2022.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl