Mondzorgalliantie: mondkapjesadvies voor patiënten vervalt per 26 juni 2021

Einde aan dringend advies

25 juni 2021 - Vanaf zaterdag 26 juni 2021 komt het dringende advies van de Mondzorgalliantie om patiënten en bezoekers van de mondzorgpraktijk een mondkapje te laten dragen te vervallen. Op dezelfde dag vervalt bijna overal de verplichting om een mondkapje te dragen. Ook medewerkers hoeven buiten de behandelingen om geen mondkapjes meer op. 

Ondanks het vervallen van het advies kunnen praktijken alsnog besluiten bezoekers te vragen een mondkapje te dragen. Dat kan bijvoorbeeld als het moeilijk is om 1,5 meter afstand te houden. Het betrof een advies van de Mondzorgalliante, dus een mondzorgpraktijk mocht én mag zelf bepalen of ze patiënten (al dan niet dringend) adviseert om een mondneusmasker op te zetten. 

Voor mondzorgverleners blijft gelden dat ze bij patiëntencontact met een afstand kleiner dan 1,5 meter een chirurgisch mondneusmasker type II/R, of chirurgisch mondneusmasker type II in combinatie met een gezichtsscherm moeten dragen. De mondneusmaskers moeten na elke patiënt vervangen worden, en het gezichtsscherm moet dan gereinigd worden.

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 164
november/december 2021
In dit nummerIn dit nummer onder meer aandacht voor een Volledige Digitale workflow met een twist in de rubriek Werkstuk Belicht, Voorgefabricieerde gebitselementen in individuele implantaatprotheses (praktijkverslag), de Dental Expo in 2022, de Candulor KunstZahnWerk-wedstrijd, Hoe de kwalijke rol (zorg)verzekeraars stoppen, inflatie en de stijging van PFZW pensioenpremie, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in december 2021.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl