Nieuwe reeksen gebitselementen PhysioSelect TCR en BonSelect TCR

Jonge vormen voor een nieuwe generatie patiënten en klanten

logo candulor

15 maart 2019 -  Candulor heeft het hiernavolgende persbericht vrijgegeven. 

physioselect

Al sinds meer dan 80 jaar is een van de kernactiviteiten van CANDULOR het ontwikkelen en produceren van kunstmatige gebitselementen. Het Zwitserse bedrijf hecht daarbij veel waarde aan zowel interne als externe ontwikkelingsfeedback. Speciaal voor de nieuwe generatie van de ‘Best Ager’ is er een levendige collectie ontwikkeld die past bij hun zelfbewustzijn en soepele voorkomen.

“Tandtechnici, tandartsen en tandprothetici hebben ons gemotiveerd om op basis van beproefde elementen – qua vorm en materiaal – een nieuwe reeks gebitselementen te ontwikkelen voor de patiënten van het aankomende decennium en daarmee zowel klanten als patiënten enthousiast te kunnen maken.” Claudia Schenkel-Thiel (managing director)

Een stuk Zwitserland, ook qua design
Op basis van beproefde, aantrekkelijke elementen werd een verjongd ontwerp ontwikkeld, voor het creëren van 18 vormen voor de bovenkaak – Graciel, Markant en Universeel – en 4 vormen voor de onderkaak. De laagopbouw en de structuur van het oppervlak ondersteunen het jonge image en weerspiegelen het levensgevoel van de patiënten in onze tijd.

“Ons doel is het vervullen van de wensen van klanten en patiënten ten aanzien van actualiteit. Wij zijn erg dankbaar voor de feedback van de tandartsen, tandtechnici en tandprothetici die bij de ontwikkeling van deze gebitselementen betrokken waren.” Jody Paul Spalt (head of product management).

BONSELECT TCR

Een voor allen en allen voor een.

Of het nu gaat om een een-tegen-een- of een-tegen-twee-opstelling van gebitselementen, de laterale elementen van BonSelect TCR zijn voorzien van een bifunctioneel semi-anatomisch kauwvlak. Dit element kan daarmee zonder problemen worden geïntegreerd in de huidige laboratoriumprocedures, zeker als er verschillende opstelmethodes en occlusieconcepten moeten worden gerealiseerd. Een voor allen en allen voor een: met BonSelect TCR in 4 formaten is het mogelijk.

Het “rood” van CANDULOR.
Het geoptimaliseerde elementenplaatje voor het elementenmagazijn is kenmerkend voor de presentatie van het gehele merk. Het “rood” is de Zwiterse vlag in het kastje met gebitselementen, waarmee de nieuwe frontelementen en laterale elementen harmonisch worden gepresenteerd, zowel in vorm als in kleur.

“CANDULOR levert klanten over de hele wereld hoogwaardige, duurzame en esthetische, natuurlijk overkomende producten. Bij het kiezen van een gebitselement uit het kastje is snelle oriëntatie van belang. Wij komen uit Zwitserland en daar zijn wij trots op en dat mag bij PhysioSelect TCR en BonSelect TCR best te zien zijn. Het rood staat in contrast met het gebruikelijke zwart en grijs.” Alexander Ewert (marketing director)

Gemaakt van stevige tandheelkundige materialen
Voor aanpassingen aan de kaakkam, secundaire constructies en antagonisten zijn tandheelkundige materialen nodig die snel te bewerken zijn. Maar de materialen moeten ook een goede chemische verbinding aangaan met de basiskunststof en moeten plaqueresistent zijn en bestand zijn tegen abrasie.

De nieuwe frontelementen PhysioSelect en laterale elementen BonSelect worden daarom gemaakt van het stevige, dubbel kruisvernette materiaal TwinCrossedResin, het TCR-materiaal van de 3e generatie, gemaakt van een gemodificeerde variant van polymethylmethacrylaat (PMMA). De polymeer en de matrix worden gelijkmatig met elkaar vernet en daarnaast kwalitatief verbeterd. Dat houdt in dat de voorvernette polymeer nog eens met de matrix wordt verbonden en wordt verdicht. Op die manier voldoet het tandheelkundige materiaal aan de hoge eisen op het gebied van plaque- en abrasiebestendigheid.

De nieuwe PhysioSelect TCR-frontelementen zijn vanaf april 2019 samen met de laterale elementen van BonSelect TCR verkrijgbaar op proef. Ga voor meer informatie naar candulor.com of bezoek ons live tijdens de IDS. 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 148
januari/februari 2019
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor  flexibele en allergievrije prothese Thermosens van TTL Kamphuis, de verlaging van de dekking van tandtechniekkosten door deVGZ terwijl de NZa de tarieven juist heeft verhoogd, digitale NEM-restauraties: zelf doen of uitbesteden?, de Gipsrobot "OnkyMix" van Zwolsman Gips en de dentale agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer.

Verspreiding in februari 2019.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl