Archief - Productnieuws

GC Initial Lisi Press

oktober 2017 - TTM 140 - GC Initial Lisi Press, ‘Een buitengewone combinatie van kracht en esthetiek’

Carsten Fischer werkt sinds 1996 als zelfstandig tandtechnicus in zijn eigen gespecialiseerde tandtechnisch labo in het Duitse Frankfurt am Main. Hij is sinds 1994 als internationaal consultant actief en zijn vele publicaties in verschillende landen zijn het bewijs van zijn vakmanschap. Carsten Fischer is lid van verschillende adviesraden en adviseert al jaren gerenommeerde personen binnen de tandheelkunde. Naast deze werkzaamheden was Carsten Fischer ook van 2012 tot 2014 aan de Goethe Universität Frankfurt verbonden. Zijn bekroonde publicaties die hij samen met dr. Peter Gehrke schreef, staan op het moment in de vakliteratuur in de belangstelling en worden gezien als een mijlpaal voor de beoordeling van individuele abutments op dit moment. In 2013 kreeg zijn artikel de prijs voor beste lezing van de Arbeitsgemeinschaft Dentale Technologien (consortium van tandheelkundige technologieën) ADT. Carsten Fischer is fellow bij de Steinbeis Universiteit in Berlijn, adviseur voor verschillende organisaties (DGI), vicevoorzitter van de EADT en actief lid van FZT e.V (Fachgesellschaft Zahntechnik).

Digitaliseren van gebitsprotheses

oktober 2017 - TTM 140 - Digitaliseren van gebitsprotheses, Compleet digitale workflow tegen een fractie van de prijs

Ruim 9 jaar geleden ontstond het idee om een digitale workflow te organiseren voor het aanmeten van volledige gebitsprotheses. Een beproefd concept was al om met de bestaande prothese af te drukken, waarbij ons doel voornamelijk was om het aantal zittingen te verminderen en de foutmarge te verlagen. 

CARA PRINT 4.0.

oktober 2017 - TTM 140 - CARA PRINT 4.0., Kulzer lanceert 3D printer voor dentale toepassingen

Kulzer lanceert de “cara Print 4.0” – de 3D (DLP) printer voor de dentale markt waarmee het mogelijk wordt om een breed assortiment aan dentale, op polymeer-gebaseerde, toepassingen te printen. Cara Print 4.0 is Kulzer haar antwoord voor tandtechnici en tandartsen die een snellere en meer economische methode wensen voor het produceren van dentale in-house oplossingen.

SR Vivodent S DCL

oktober 2017 - TTM 140 - SR Vivodent S DCL, Nieuwe tandenlijn Ivoclar Vivadent 

Eerste lithiumdisilicaat perskeramiek met ‘High Density Micronisation’ (HDM)

mei 2017 - TTM 138 - Eerste lithiumdisilicaat perskeramiek met ‘High Density Micronisation’ (HDM), Interview met Diederik Hellingh en Mirko Picon

Aan het woord zijn Mirko Picone, Master Dental Technician (MDT) en Diederik Hellingh, Product Manager GC Europe. Samen zijn zij de experts op het gebied van perskeramiek.

 
2 november 2015 - Ivoclar Vivadent introduceert nieuwe IPS Ivocolor-stains - Universele reeks stains- en glansmaterialen voor IPS-keramiek
IPS e.max Ceram: nu geschikt voor translucente onderstructuren
31 oktober 2015 - IPS e.max Ceram: nu geschikt voor translucente onderstructuren - Ivoclar Vivadent introduceert nieuwe, gekleurde dentine-en incisale materialen
Nieuwe blokken voor IPS e.max CAD
30 oktober 2015 - Ivoclar Vivadent heeft het IPS e.max CAD-assortiment uitgebreid. Met hun gemiddelde translucentie zijn de nieuwe MT-blokken geschikt voor patiënten waarvoor een hoger helderheidsniveau nodig is. De IPS e.max CAD LT-blokken (lage translucentie) zijn nu verkrijgbaar in het formaat A14
GCP Dental introduceert ThermoCURE-lamp geschikt voor polymerisatie
13 oktober 2015 - De CarboLED CL-02 betekent één lamp voor het uitharden van alle gangbare soorten restauratieve producten… dát bestond nog niet. Een lamp die niet in een moderne tandartsenpraktijk mag ontbreken. De lamp is er nu zowel voor glass ionomer- en glass carbomer-producten als voor composieten
Nieuwe Straumann-oplossing voor edentate behandelingen
17 september 2015 - Nieuwe Straumann-oplossing voor edentate behandelingen: Pro Arch-oplossing voor vaste restauraties.
3 september 2015 - De SR Vivodent S PE biedt een unieke en verfijnde aanblik. Ze zijn gemaakt van in hoge mate gecrosslinkt DCL-materiaal, waardoor multifunctioneel gebruik wordt gegarandeerd. Er kan tevens een langere levenscyclus worden verwacht, aangezien het materiaal een iets hogere compressiesterkte heeft dan PMMA. Voor wat de kleuren betreft, blijft het PE-kleurensysteem gehandhaafd. De kleuren zijn nu helder, glanzend en hebben de typische, maar vernieuwde PE-laagopbouw
Ivoclar Vivadent lanceert nieuwe tandenlijn
3 september 2015 - De SR Vivodent S PE biedt een unieke en verfijnde aanblik. Ze zijn gemaakt van in hoge mate gecrosslinkt DCL-materiaal, waardoor multifunctioneel gebruik wordt gegarandeerd. Er kan tevens een langere levenscyclus worden verwacht, aangezien het materiaal een iets hogere compressiesterkte heeft dan PMMA. Voor wat de kleuren betreft, blijft het PE-kleurensysteem gehandhaafd. De kleuren zijn nu helder, glanzend en hebben de typische, maar vernieuwde PE-laagopbouw.
Flexdata komt met oplossing WLZ-mondzorgprolemen
16 juni 2015 - De mondzorg aan hulpbehoevende ouderen blijft achter en moet worden uitgebreid. Het omslachtige administratie- en declaratietraject bij de Wet Langdurige Zorg (WLZ) is echter voor veel tandartsen een drempel om deze zorg te verlenen. Automatiseerder Flexdata komt met een oplossing die deze drempel wegneemt, zodat deze kwetsbare groep beter geholpen kan worden. De WLZ-declaratie kan voortaan door tandartsen worden gedaan met één muisklik.
Lab-based scanning voor ATLANTIS abutments
16 april 2015 - DENTSPLY Implants breidt het aanbod digitale oplossingen voor ATLANTIS patiëntspecifieke abutments uit met een verbinding naar exocad DentalCAD. Deze laatste ontwikkeling biedt tandtechnische laboratoria een verbeterde digitale workflow. De meerwaarde bestaat zowel uit kostenbesparing als een verdere versnelling van de bestelprocedure.
Ivoclar Vivadent: Adhese Universal Wet & Dry bonding
15 april 2015 - Wetenschappelijk beproefd: Adhese Universal zorgt voor een betrouwbare en zeer sterke hechting aan dentine op zowel vochtige als droge oppervlakken. Het klinische succes van een adhesief hangt vaak af van de techniek van de clinicus. Bij total-ets adhesieven wordt vaak een natte hechtingstechniek gebruikt.
Nobel Biocare lanceert complete cementvrije posterieure oplossing
10 maart 2015 - Inmiddels heeft Nobel Biocare ook een Nederlandstalige versie van hun eerder vandaag verschenen persbericht uitgegeven. - Twee nieuwe Wide Platform-implantaten speciaal ontworpen voor de posterieure zone. - Cementvrije implantaatgedragen kroon, full-contour, met gehoekt schroefkanaal voor de restauratie van molaren. - 50 jaar ervaring in parallelgevormde implantaten bereikt een hoogtepunt met de NobelParallel Conical Connection (CC).
3Shape: snellere en accuratere CAD/CAM Solutions voor dental lab
10 maart 2015 -3Shape presenteert op de IDS 2015 diverse CAD/CAM-productvernieuwingen voor het tandtechnisch laboratorium.
3Shape presenteert CBCT Scanner
10 maart 2015 -3Shape heeft bekend gemaakt dat het een CBCT-scanner presenteert op de IDS 2015 die vandaag gestart is
Highlights Dentsply Implants IDS 2015
10 maart 2015 - Highlights Dentsply Implants IDS 2015
Sirona breidt orthodontische productlijn uit met Invisalign Digital Impression Submission
10 maart 2015 - Sirona breidt orthodontische productlijn uit met Invisalign Digital Impression Submission
Straumann gaat samenwerking aan met Amann Girrbach op in lab milling segment
9 maart 2015 - Straumann gaat samenwerking aan met Amann Girrbach op in lab milling segment
10 jaar evolutie van composieten
15 oktober 2014 - Tetric EvoCeram werd 10 jaar geleden geïntroduceerd als een universeel anterior en posterior composiet. Sindsdien zijn er meer dan 100 miljoen restauraties succesvol geplaatst met Tetric Evo producten over de hele wereld. Klinische langetermijnonderzoeken en data onderstrepen dit enorme succes. Reden genoeg voor Ivoclar Vivadent om dit 10 jarig jubileum te vieren.
Kuraray: PANAVIA™ SA Cement Plus
8 oktober 2014 - PANAVIA™ SA Cement Plus is het techniekongevoelige cementeersysteem dat geen aparte ets-stap of speciale voorbehandeling van de tandstructuur nodig heeft
Zenostar systeem schittert in volle glorie
8 oktober 2014 - De uitbreiding vanhet portfolio, de optimalisatie van proceseigenschappen en de verbeterde coördinatie met de Ivoclar Vivadent producten leiden tot meer voordeel voor klanten in de tandheelkunde.
GC introduceert labproducten op Dentex
10 september 2014 - GC Benelux is weer helemaal terug in de tandtechniek met drie nieuwe innovaties die worden geïntroduceerd tijdens de aankomende Dentex in Brussel (18, 19 en 20 september). Het betreft de GC Aadva Lab Scan, de GC Optiglaze Color en de GC G-aenial Universal Flo Lab.
BioComp: Loskomend kroon- en brugwerk door namaakschroeven
8 september 2014 - Implantaatfabrikant BioComp waarschuwt voor het gebruik van namaakschroeven die loskomend kroon- en brugwerk of zelfs breuk tot gevolg kunnen hebben. 'Uit onderzoek is gebleken dat er zogenaamde 'BioComp compatible' schroeven in omloop zijn die niet door BioComp geproduceerd zijn.
Bakken en persen met nieuwe generatie ovens Ivoclar Vivadent
2 september 2014 - Bakken en persen met nieuwe generatie ovens Ivoclar Vivadent is een feestje! - Bevindingen test Programat P510 / Programat EP5010 - Rob Hartman, tandtechnicus. Rob Hartman, laboratoriumhouder en tandtechnicus (Hartman Dental) loopt al heel wat jaren mee in de tandtechniek en heeft duidelijk zijn eigen visie. Dankzij zijn ruime ervaringen bij o.a. ATL in Amsterdam en gewerkt te hebben bij meerdere kleinere laboratoria, heeft hij in ’86 Hartman Dental opgericht en voor een eigen persoonlijke aanpak gekozen. ‘’Oog voor vakmanschap en ‘out of the box’ durven denken en handelen is essentiëel voor het succes van Hartman Dental’’, zegt Rob. ‘’Daarnaast werk ik heel nauw samen met tandartsen en patiënten en bereiken we samen mooie resultaten.”Voor mij een ideale leercurve, omdat je de restauraties voor, tijdens en na het plaatsen terug ziet in de mond van de patiënt.
Diocore tanen en kiezen voor protheses
2 september 2014 - Diocore tanen en kiezen voor protheses - Kwaliteit hoeft niet duur te zijn! “Kwaliteit hoeft niet duur te zijn.” Dit zegt Simon Hotter, directeur van tandheelkundig freescentrum Advanced Dental in Veenendaal dat onder de handelsnaam Diocare tevens een range tandheelkundige producten en toebehoren op de markt brengt, veelal onder private label. Daaronder ook een eigen lijn anatomisch gevormde A-kwaliteit (DCL) tanden en kiezen voor protheses, voor de prijs van een gewone PMMA kunststof.
2 mei 2014 - Ivoclar Vivadent introduceert Programat EP 5010 and EP 3010
Celtra, het nieuwe DNA van hoog sterkte glaskeramiek
1 maart 2014 - Met de komst van CELTRA, een met zirkoonoxide versterkt lithiumsilicaat (ZLS), is er een nieuw materiaal beschikbaar binnen het segment van hoog sterkte glaskeramiek.
Zirkonia of Zirkoonoxide
1 maart 2014 - Over deze vraag bestaat in tandheelkundige kringen veel verwarring.
Noviteiten van Memodent BV op Dental Expo
1 maart 2014 - Zirkonzahn M1 freesmachine: compact, snel en nauwkeurig
Avadent Digital Dentures
1 maart 2014 - De digitale revolutie en opmars van cad/cam in de tandtechniek was aan de uitneembare tandvervanging tot nu toe grotendeels voorbij gegaan. Maar vanaf nu behoort een volledig digitaal vervaardigde gebitsprothese tot de mogelijkheden.
Nobel Biocare betreedt regeneratieve wereld met creos ceno protect
1 maart 2014 - Nobel Biocare lanceert tijdens de Dental Expo haar nieuwste product: creos xeno.protect. Dit nieuwe resorbeerbare collageen membraan maakt deel uit van een uitgebreide regeneratieve productlijn onder de merknaam creos. Meer regeneratieve producten volgen in 2014.
Medical-D fotoset - iedereen kan eenvoudig snel perfecte opnamen maken
1 november 2013 Medical-D fotoset - iedereen kan eenvoudig snel perfecte opnamen maken
Altus - Gingiva hoogtemeter
1 oktober 2013 - De Zwitserse firma Valoc - ook bekend van het Novaloc Matrixsysteem - introduceert een nieuwe innovatie: de Altus Gingiva Hoogtemeter.
Shofu-perstechniek
15 mei 2014 - Ervaring met universele speed-inbedmassas
Werkprotoclo prothese op impantagten
15 mei 2013 - Dynamisch scannen noodzakelijk voor digitale afdruk
DWOS open software platform from Dental Wings
15 maart 2013 - Maximized flexibility and workflow optimization.
Philips Sonicare introduceert de nieuwe AirFloss
14 maart 2013 - Het toestel voor interdentale reiniging voor mensen die niet flossen.
Philips Sonicare introduceert FlexCare Platinum
14 maart 2013 - Voor diepere reiniging tussen de tanden en gezonder tandvlees in slechts twee weken tijd
Philips ZOOM introduceert nieuwe Light-Activated Whitening-formule
14 maart 2013 - 6%-formule voldoet aan EU-cosmeticarichtlijn en levert binnen een uur merkbaar wittere tanden op.
Straumann launches new CADCAM prosthetic solutions at IDS
13 maart 2013- Straumann lanceert nieuwe CADCAM ptothetische oplossingen op IDS
CB12 van Meda Pharma wint Drogisterij Awards 2012
13 maart 2013 - Uit honderden introducties van het afgelopen jaar is het product CB12 van Meda Pharma gisteravond uitgeroepen als winnaar van de Drogisterij Awards 2012 binnen de categorie Mondverzorging.
Ivoclar Vivadent presenteert nieuw prothesebasissysteem
20 februari 2013 - Onder de naam IvoBase presenteert Ivoclar Vivadent een nieuw prothesebasissysteem. Met dit systeem kunnen tandtechnici nauwkeurig en volledig automatisch weefselvriendelijke protheses produceren.
Ivoclar Vivadent presenteert nieuw prothesebasissysteem.
20 februari 2013 - Onder de naam IvoBase presenteert Ivoclar Vivadent een nieuw prothesebasissysteem.
Ivoclar Vivadent presenteert nieuwe prothesebasissysteem
20 februari 2013 - Onder de naam IvoBase presenteert Ivoclar Vivadent een nieuw prothesebasissysteem. Met dit systeem kunnen tandtechnici nauwkeurig en volledig automatisch weefselvriendelijke protheses produceren.
All-in-One Toothbrush Now Available Internationally
24 januari 2013 - Swiss Army Toothbrush UltiBrush is an all-in-one toothbrush for those on-the-go.
3Shape announces the launch of its new TRIOS Ortho solution
21 januari 2013 - 3Shape announces the official launch of its new TRIOS Ortho solution.
3Shape releases its new Dental System 2013
7 januari 2013 - 3Shape releases its new Dental system 2013.
App voor vergelijken en afsluiten zorgverzekeringen
12 december 2012 - Als eerste in Nederland heeft vergelijkingswebsite vergelijken.net een app ontwikkeld om zorgverzekeringen te vergelijken op iPad, iPhone of Android phone.
Efficient working on zirconium oxide frames
5 december 2012 - Busch introduceert product innovatie
Inhouse CAD/CAM vervaardigen tandtechnische werkstukken
Haal de toekomst in huis met het Cad/cam Ceramill systeem van Amann Girrbach
Opname pritidenta in 3Shape software-update
16 november 2012
Nederlandse patint wil dat servet vastzit tijdens behandeling
5 november 2012 - Metalen of kunststof kettingen en klemmen blijken onhyginisch
Unicum heeft rolstoelkantelplateau in tandartspraktijk
2 november 2012
Panavia SA Cement
1 november 2012 Nieuwe naam voor CLEARFIL SA CEMENT
Straumann en Align stoppen distributieovereenkomst iTero intra-oral scanners
18 oktober 2012
Nobel Biocare launches several innovations
11 oktober 2012 - Nobel Biocare launches innovative iPad-operated drill motor and highlights new clinical data displaying implant efficacy
ATLANTIS lab-based scanning solution for 3Shape scanners
11 oktober 2012 - 3Shape and DENTSPLY Implants will announce the release of a new interface solution
Super-Flex Diamond Discs
9 oktober 2012 - Busch introduceert nieuwe diamant schijven. Het hierna volgende bericht werd vrijgegeven.
Novaloc:nieuw matrixsysteem voor Locarot abutments
De Zwitserse firma Valoc heeft een innovatief matrixsysteem ontwikkeld dat past op alle Locator abutments. Het systeem genaamd Novaloc biedt een aantal grote voordelen ten opzichte van de bestaande Locator housings met nylon inserts. Novaloc is exclusief verkrijgbaar bij Memodent BV.
Enta, 65 jaar vernieuwing in keramiek
15 juni 2012 - ENTA voor de prothese elementen en pritidenta voor de digitale toepassingen. Dit beiden onder de vlag van pritidenta b.v. met activiteiten in Duitsland (pritidenta GmbH) en Atlas Enta N.V. in Turkije.
Het BioComp systeem, al 20 jaar geprezen om zijn eenvoud
2 mei 2012 - In april jl. is het 20 jaar geleden dat BioComp haar officile status als bedrijf kreeg. Was het in 1992 nog een driemansbedrijf, in 2012 verschaft zij werk aan ruim 40 mensen.
Origineel-op-origineel initiatief
15 april 2012 - Gebruik van originele componenten op originele implantaten
Digitale revolutie in implantologie
15 april 2012 - Oratio kiest voor Objet 3D printing
Introductie priticrown
Tandrestauratie van de nieuwste generatie gemaakt van volkeramiek
MedentiCAD-individuele implantaat abutments
15 april 2012 - Introductie nieuwe lijn abutments, MedentiCAD
DIO implantaat rader in totaaltraject
15 april 2012 - Dental Group International, een groep elkaar opvolgende tandheekundige disciplines in een organisatie
Productiestop Compartis Precious Metal
13 april 2012 - Compartis, het centrale freescentrum van Elephant Dental stopt per 1 juni met de productie van onderstructuren in edelmetaal en acryl. De andere materialen die via Compartis zijn te bestellen, blijven onveranderd leverbaar
No deformation of non-hardening acrylics
13 april 2012 - BUSCH & CO introduceert vandaag haar nieuwe product. Hieronder treft u de originele tekst aan
Straumann: NNC implantaat met smalle diameter
Straumann introduceert een nieuwe generatie Soft Tissue Level implantaat met smalle diameter
GLUMA Desensitizer PowerGel
Meer dan 20 jaar is GLUMA Desensitizer al in >50 miljoen restauraties gebruikt om overgevoeligheid te reduceren, te elimineren of te voorkomen
Straumann stelt CADCAM-systeem open
3 juni 2012 - Straumann maakt vandaag bekend dat het zijn CADCAM-systeem open stelt.
alfa-Hygicare touch: free kraan met zeep en desinfectans
5 maart 2012 - Meer hygine voor de professionele gebruiker
Highlights Heraeus
5 maart 2012 - Tijdens de Dental Expo 2012 zal Heraeus speciale aandacht besteden aan de volgende producten Idealis 8, Paladon ultra en PalaXpress ultra, Gluma Desensitizer PowerGel, Venus Bulk Fill, Venus Pearl en Venus Diamond.
Memodent introduceert NovalocTM matrixsysteem
5 maart 2012 - Het nieuwe NovalocTM matrixsysteem, speciaal ontwikkeld voor de Locator abutments
De PalaMeter van Heraeus - Simpel en doordacht
5 maart 2012 - Het meest veelzijdige meetinstrument voor de prothesetechniek. Eenvoudig in gebruik, flexibel en universeel door het combineren van meerdere dentale meetinstrumenten
Septodent introduceert Biodentine
5 maart 2012 - Vervanging voor dentine op basis van de Active Biosilicate Technology
Idealis 8 van Heraeus
2 maart 2012 - De Pala tandenlijnen Premium en Mondial zijn uitgebreid met Idealis 8
Primeurs op de stand van Core3d en CoreDentalair
2 maart 2012 - Core3d, Cordent en CoreDentalair staan gezamenlijk naast elkaar op de komende Dental Expo.
Thommen Medical Benelux B.V. presenteert 3D liberty
2 maart 2012 - Het 3D liberty programma voor maximale chirurgische en prothetische vrijhei
Diverse productintroducties Nobel Biocare
2 maart 2012 - Productintroducties van Nobel Biocare tijdens de DentalExpo 2012
Nieuwe Scotchbond Universal Adhesief
Alle adhesieve indicaties uit n flesje
Nobel Biocare introduceert uniek 3.0 mm implantaat
Nobel Biocare heeft onlangs de NobelActice lijn uitgebreid met 3.0 mm implantaat
Kuraray introduceert Panavia Post
Nieuwe duurzame glasvezelstift
Wereldprimeur LayerWise/DentWise
8 februari 2012 - Wereldprimeur LayerWise/DentWise: patint-specifieke onderkaak met lasertechnologie
Wereldprimeur LayerWise/DentWise: patint-specifieke onderkaak met lasertechnologie
8 februari 2012 - Ook te zien op Dental Expo 2012
Voorkom en behandel slechte aden (halirose)
Introductie CB12 in Nederland
Verbeterde samenstelling Aroma Fine Plus Fast
GC heeft bekend gemaakt dat Aroma Fine Plus een verbeterde samenstelling heeft. GC Aroma Fine Plus werd ontwikkeld op basis van de uitgebreide kennis en kunde van GC op het gebied van alginaattechnologie.
CLEARFIL S BOND-technologie
CLEARFIL S BOND-technologie
GCP Dental introduceert de CarbolLed CL-01
19 januari 2012 - LED heat-cure lamp voor command set
3Shape lanceert CAMbridge 2011
Cavex Quadrant Universal Living colors
16 december 2011 - Universeel hybride composiet verrijkt met nano-partikels
Memodent introducveert Densoe HiQ-glazuur
Densoe HiQ glazuur is een high-performance keramisch glazuur
Kuraray introduceert PANAVIA POST
9 december 2011 - PANAVIA heeft zowel een wetenschappelijke als klinische staat van dienst van meer dan 25 jaar. Gedurende deze periode is PANAVIA erkend als het universele adhesieve voorkeurscement. Op basis van deze wetenschappelijke kennis en ervaring heeft Kuraray een duurzame en betrouwbare glasvezelstift gemaakt de nieuwe PANAVIA POST.
Sticktech nu ook op You Tube
2 december 2011 - Everstick glasvezelversterking past goed binnen de minimaal invasieve tandheelkunde.
Nieuwe Scotchbond Universal Adhesief van 3M ESPE
29 november 2011 - Nieuwe Scotchbond Universal Adhesief van 3M ESPE, Alle adhesieve indicaties uit n flesje
Onderzoek ANKYLOS SynCone concept
29 november 2010 - Het ANYKLOS SynCone concept is een patintvriendelijke optie voor de prothetische directe of late restauratie van tandeloze kaken op geprefabriceerde conische abutments. SynCone biedt het draagcomfort en de pasvorm van een vast verankerde brug, die altijd makkelijk uit de mond kan worden genomen voor de reiniging.
Cavex Quadrant Uni-SE-Bond
23 november 2011 - Quadrant Uni-SE-Bond is een 7e generatie lichthardend, zelfetsend bondingsysteem dat te gebruiken is in combinatie met licht-hardende restauratiematerialen. Een ingebouwde desensitizer voorkomt postoperatieve gevoeligheid en maakt Quadrant Uni-SE-Bond ook uitermate geschikt om te worden gebruikt als sealant voor hyper sensitieve elementen.
Test geprefabriceerde glaskeramiek kronen
17/11/2011 - Test geprefabriceerde glaskeramiek kronen, U kunt meedoen!
Memodent introduceert Denseo HiQ-Glazuur in Nederland
9 november 2011 - Memodent introduceert Denseo HiQ-Glazuur in Nederland, 6-jaar garantie op K&B-werk
Assortimentsuitbreiding Compartis
09/11/2011 - Assortimentsuitbreiding Compartis
Hu-Friedy: moderne parodontale therapie met BioGent curettes
08/11/2011 - Hu-Friedy: moderne parodontale therapie met BioGent curettes
3Shape TRIOS wint prestigieuze Technologie Award
8 november 2011 - 3Shape TRIOS wint prestigieuze Technologie Award
Lava Ultimate CAD/CAM restauratiemateriaal
07/11 - Lava Ultimate CAD/CAM 07/11 - 07/11/2011 - Lava Ultimate CAD/CAM restauratiemateriaal, Uniek Resin Nano Ceramic materiaal voor zowel chairside als laboratorium productie
Straumann lanceert innovatief nano-materiaal tijdens EAO
18/10 - Straumann lanceert innovatief nano-18/10/2011 - Straumann lanceert innovatief nano- materiaal tijdens EAO, new-generation small-diameter tissue-level implant
Nobel Biocare lanceert nieuwe implantaten tijdens EAO
18/10/2011 - Nobel Biocare lanceert nieuwe implantaten tijdens EAO, Lancering multi-platform NobelClinician
OpenCeilings in assortiment Algold dental
12/10/2011 - OpenCeilings in assortiment Algold dental
Paladon ultra
05/10/2011 - Paladon ultra, High-impact heetpolymerisaat voor de hoogste eisen
Tandarts kan helpen bij ademnood tijdens de sl
30/09/2011 - Tandarts kan helpen bij ademnood tijdens de slaap, Mandibular advancement device therapy in obstructive sleep apnea
OpenCeilings verhogen de kwaliteit van zorg
28/09/2011 - OpenCeilings verhogen de kwaliteit van zorg, Opkomst van het Healing Environment
Intra-orale scanners
Wat is de stand van zaken nu en wat betekent het voor het lab?
Beettafels, een onbekend artikel?
Stabieler en daarnaast voordeliger dan een beetplaat
Initial IQ- One Body, layering - over Zircon van GC
Nieuw keramisch concept voor vervaardiging van alle 16 standaard kleuren
Initial IQ One Body, Layering-over-Zircon van GC
06/09/2011 - Initial IQ One Body, Layering-over-Zircon van GC, Nieuw keramisch concept voor vervaardigen van alle 16 standaard kleuren
CLEARFIL composiet in nieuwe PLT
01/09 /2011- CLEARFIL composiet in nieuwe PLT
Zirkonzahn lanceert op IDS een kleinere variant freesmachine
15 augustus 2011 - Zirkonzahn lanceert op IDS een kleinere variant freesmachine
Hu-Friedy introduceert ontsmettingsmiddel SporeClear
01/08/2011 - Hu-Friedy introduceert ontsmettingsmiddel SporeClear, Voor medische apparaten
Cavex Bleach Tray Spacer
27/07 /2011- Cavex Bleach Tray Spacer Lichtuithardende kunsthars voor het creren van reservoirs in bleeklepels
Implantaatprothese met perskeramiek
25/07/2011 - Implantaatprothese met perskeramiek, Twee verschillende oplossingen van lithium-disilicaat glaskeramiek in combinatie met een titaniumbasis.
Glass Carbomer Products BV wordt GCP Dental BV
02/07/2011 - Glass Carbomer Products BV wordt GCP Dental BV, Lijn dentale restoratieve producten op glas gebaseerd
DE virtuele articulator van 3Shape
15 mei 2012 - In de laatste update van de 3 Shape Dental Designer 2010 is de virtuele articulator toegevoegd. In dit artikel een uitleg over deze nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van de dentale software.
Oplossing voor brandende mondsyndroom
High impact monomeervrije gebitsprothese met extreem lage krimp
Solopraktijken kunnen blijven bestaan.
15 mei 2011 - Op initiatief van fluentgroep, Thommen Medical en Edin Dental Academy werd onlangs de voorlopig laatste etappe van de Tour de Mondzorg georganiseerd.
www.mijnmond.info en de sociale media
Plaats makkelijk berichten op Hyves, Twitter, Facebook en LinkedIn
Artic Dental kiest voor Imetric scanner
15 mei 2012 - Hoewel het onvermijdelijke massale intrede van cadcamsystemen in de tandtechniek al sinds het laatste decennium van de vorige eeuw wordt aangekondigd lijkt de opmars nu niet meer te stuiten
IDS 2011
15 mei 2011 - De 34e editie van de Internationale Dental show trok met 115.000 personen meer bezoekers dan ooit. Er valt dan ook veel meer te melden dan we in de kolommen van het Tandtechnisch Magazine kwijt kunnen.
Nieuwe Lava Design Software 7
In juni2011 introduceert 3M ESPE een neiwue versie van de Lava Design Software, die de meest complete en actuele eigenschappen en functionaliteiten biedt op het gebied van dentale ontwerp software.
3Shape kondigt TRIOS-introductie tijdens IDS aan
15 maart 2011- 3Shape kondigt TRIOS-introductie tijdens IDS aan
Vertex-Dental introduceert eigen app
15 maart 2011 - Vertex-Dental intrpduceert eigen app
Preview IDS 2011- DCM Hotbond
15 maart 2011 - Het solderen van zirkonium opent een breed spectrum aan toepassingen en indicaties, die tot voor kort niet mogelijk waren
Primero brengt het digitale opbakken dichterbij
15 maart 2011 - het digitaal aanbrengen van een glaskeramieklaag staat in het middelpunt van de belangstelling als de volgende stap in zirkoonoxide CAD/CAM, dat de laatste tijd een onmisbaar onderdeel uitmaakt van de moderne tandheelkunde.
preview IDS 2011 Biomety 3i
15 maart 2011 - Naast de 3i implantaat systemen zullen de grote aandacht trekkers op de IDS van 2011 zijn: ENCODE, 3i incise en het Tapered Navigator System
Preview IDS 2011 Core 3D
15 maart 2011 - Core3D Center & Kettenbach: scanbare afdrukmaterialen
Preview IDS 2011 Imes-Icore
15 maart 2011 Imes-Icore: open systeem heeft de toekomst
Preview IDS Zirkonzahn
15 maart 2011 - Op de stand van Zirkonzahn worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zirkoniumtechnologie getoond.
E-smog- gevaar uit het stopcontact
15 maart 2011 - Elektrosmog beinvloedt de functies vanonze organen veel meer dan tot voor kort voor mogelijk werd gehouden.
Interaction Sakura: Blend-in concept uitgebreid
17 februari 2011 - Elephants keramiek voor zirkoonoxide onderstructuren is nu ook beschikbaar in het blend-in concept.
Icognito Appliance System
13 februari 2011 - De onzichtbare vleugel
Cerasorb Paro ..."Restitutio ad integrum"
memon-milieutechnologie voor zuivere lucht in uw lab of praktijk
4 februari 2011 - Minder klachten voor mensen met allergien
Nieuw- Flexitime
1 februari 2011 - Fast & San Sneller afdrukken en scannen zonder poeder
Open of niet-open, dat is de vraag.
1 februari 2011 - Een pleidooi voor een open CAD/CAM architectuur.
De lucht in uw laboratorium of tandartspraktijk
1 februari 2011 - Memon- mileutechnologie: schone lucht en minder klachte voor mensen met allergien
Mill 300: compacte freesmachine
20 januari 2011 - Schinfa levert Mill 300 nu ook met krachtige Sinumerik 828D
Apparaat tegen geluid tandartsboor
10 januari 2011 - Geen angst meer voor de tandarts?
Nieuwe legering: Orion Yellow
Economische, goudgele en stabiele opbaklegering
Wondgenezend medicijn uit speeksel
Eiwit histatine blijkt vondgenezende eigenschappen te hebben.
intraorale scanner Heraeus/3Shape op IDS
8 december 2010 - Gezamenlijke marktintroductie
Noritake kiest voor eigen productie Zirkoon blokken
7 december 2010
TTM-Nieuwsbulletin 2010-48 Gevolgen tariefdaling orthodontist onderzocht
Gevolgen tariefdaling orthodontist onderzocht
Initial IQ Pres en Layering systemene
Kleurdiepte en natuurgetgrouwe transducentie
Een direct toepasbare spanningsvrije staaf/hulsconstructie op 2 op meer implantaten, zonder gieten, solderen, lassen of cementeren.
1 november 2010 -Vele onderzoeken hebben zich in de loop der jaren bezig gehouden met de verbetering van de functie van de volledige prothese door middel van implantaatverankeringen.
Nieuwe patintenfolder mondspoelmiddelen
Ivoren Kruis brengt nieuw foldermateriaal uit
Lithiumdisilicaat en zirkoniumoxide gaan samen
25 oktober 2010 - Ivoclar Vivadent breidt het IP e.max-systeem uit met de CAD-on-techniek
Dentex: nieuwe afdrukscanner Dental wings
19 oktober 2010 - Diverse primeurs op stand bij Laboror & Kerckaert stand nr 1004
Goldtip verguldpen van Dyna Dental
16 oktober 2010 - Geschikt voor high speed
TTM Nieuwsbulletin 2010-41: Branchevereniging Tandtechniek roept op tot limitering import uit lage lonen landen
Deense fraudezaak met Chinese importkronen - 2e generatie Programat P300
2e Genetarie Programat P300
12 oktober 2010 - Meer programmakeuze
TTM Nieuwsbulletin 2010-39: Straumann Cares Scan CS2
Straumann Cares Scan CS2
TTM Nieuwsbulletin 2010-38: Nobel Procera introduceert chroomkobalt legering
21 september 2010 - Nieuwe country manager Nobel Biocare Nederland: Patrick Bontekoe - ACTA Tandtechniek overgenomen door TTL Oosterwijk - CDC Kliniek verlengt kwaliteitscertificaten
Nieuwe whitening helpt tegen tandvleesirritatie
20 september 2010 - 42% van de mensen heeft last van gerriteerd of bloedend tandvlees
TTM Nieuwsbulletin 2010-35: Hotbond solderen van zirkoniumdioxide
Cyrtina ColorScope
Zirkoniumoxide structuren leverbaar in 16 HiFi Vitapan Classical dentinekleuren
TTM Nieuwsbulletin 2010-31: KaVo Esthetica E50
Dyna WR Magneten vernieuwd - CZ slaat alarm over sjoemelende tandarts
TTM Nieuwsbulletin 2010-29: NZa: besluitvorming gelijkschakeling later
Tandarts toegang tot praktijk ontzegt om valse declaraties
TTM Nieuwsbulletin 2010-23: NZa wil tarieven orthodontie per 1 januari 2011 met 34 procent verlagen
NMT en VVO: NZa beschuldiging inzake orthodontist onheus - 10 jaar Flexitime
DE digitale doorbraak met Lava Chairside Oral Scanner
U en uw tandartsen kunnen het afdrukmateriaal en de afdruklepel vaarwel zeggen.
Succesvollen cursus : maximale asthetiek inbminimale tijd met HeraCeram Zirkonia"
Op 29 en 30 januari jl. vond onder de titel Maximale esthetiek in minimale tijd met HeraCeram Zirkonia"de eerste cursus met dit keramiek van Heraeus plaats.
Omnident gips, gips, en nog eens gips.
Omnident heeft zich de afgelopen jaren zeer sterk ontwikkeld op de Nederlandse markt. Het assortiment is een selectie producten van de meest vooraanstaande fabrikanten wereldwijd, voor zowel de praktijk als het laboratorium.
TTM Nieuwsbulletin 2010-15: CVZ-advies: geen recht mondzorg 18 tot 22 jarigen
Advies aan Minister Klink - Nieuwe NFC-uitvoering Bonartic
Eerste Cyrtina Symposium zet nieuwe lijnen voor de tandtehcniek uit.
1 april 2010 - De tandtechnische laboratoria krijgen tegenwoordig een vloedgolf van digitale technologie over zich heen, veelal gedreven door industrien, voorheen buiten de dentalbranche, die hun graantje mee willen pikken in deze luctratieve markt.
Dental Expo 2010
1 april 2010 - Opmars verdere digitalisering lijkt onstuitbaar - kennis en kunde onmisbaar. Ondanks de crisis kan Protex onder leiding van beroepsorganisator Rob Simoons weer een succesvolle editie van de Dental Expo bijschrijven
TTM Nieuwsbulletin 2010-11: Kamervragen inkomen orthodontist
Tweede generatie Programat P500/G2 - Hu-Friedy: Luxatie-instrumenten voor atraumatische extractie
TTM Nieuwsbulletin 2010-07: Bisco Z-Prime Plus
Introductie Miele-sterillisator op Dental Expo - NZa en directieleden naar Zorgbezuinigingscongres in Saint-Paul-de-Vence
Productie van een individueelk Unicore Zirkoonoxide implantaatabutment met het Cyrtina CAD/CAM systeem
15 februari 2010 - Esthetiek wordt aangeduid als de schoonheid en harmonie in de natuur. Ze beinvloedt de tantechniek al lang en de eisen van patienten zijn de laatste jaren steeds verder aangescherpt.
Kalore: Universeel nano-hybride composiet
15 februari 2010 - Preview Dental Expo 2010 - Nieuwste kunstharstechnologie van DuPont
De Vertex Quint tandenlijn
15 februair 2010 - Vertex-Dental BV, wereldwijd actief met het hoofdkantoor gevestigd in Zeist, is meer dan 70 jaar toonaangevend op het gebied van innovatieve op de klant gerichte gebitsprothese producten.
Pritidenta bv.v.
15 februari 2010 - Preview Dental Expo 2010 Om te voldoen aan de behoeften van hoge kwaliteit en betaalbaar kroon- en brugwerk in de toekomst heeft de Nederlandse onderneming Pritidenta b.v. (dochter onderneming ENTA) een nieuwe techniek ontwikkeld.
Heramat C3 en Heramat C3 Press
15 februair 2010 - Preview Dental Expo 2010. Met trots presenteert Hereaus tijdens de Dental Expo 2010 haar nieuwe karemiekoven Heramat C3 en Heramat C3 Press.
Dyna Instant Adjusting Cone: de uitneembare brugconstructie
15 februair 2010 - Previeuw Dental Expo 2010 Het gepatenteerde, geprefabriceerde Dyna Instant Adjusting Cone@ systeem is gebaseerd op het principe van individuele konus-kroon
TTM Nieuwsbulletin 2010-05: Heramat C3 en Heramat C3 Press
Heraeus presenteert nieuwe keramiekovens - Promotieonderzoek Angst voor de tandheelkundige behandeling - Tandartspraktijken failliet
TTM Nieuwsbulletin 2010-04: Kalore: universeel nano-hybride composiet
Promotieonderzoek Angiogenese in botonderzoek - TTL Oostwoud verder als Teamwork Dental bv
TTM Nieuwsbulletin 2010-03: Epiquide
Volledig resorbeerbaar membraan met 3-laagstechnologie - Faillissement Praktijk voor Tandheelkundige Implantologie
TTM Nieuwsbulletin 2010-02: Introductie BlueScan
Samenwerking NobelBiocare en Ivoclar Vivadent - Hans Koole
TTM Nieuwsbulletin 2009-48: ZorgkaartNederland zet zorgverleners op de kaart
Oratio: Zirkoonoxide in standaard dentinekleuren
Zirkoonoxide in standaard dentinekleuren
Prof. dr. Jef van der Zel & Ir. Siebe van der Zel
Tot 25% minder monomeer door toevoeging van voorgepolymeriseerde microparels
In samenwerking met diverse tandtechnische specialisten heeft het duitse bedrijf Megadental een serie nieuwe prothese-kunststoffen ontwikkeld:
TTM Nieuwsbulletin 2009-46: Pocketsonde
Verhuizing Kuraray Dental Benelux
TTM Nieuwsbulletin 2009-43: Volautomatische individueel geslepen abutments
22 oktober 2009 - Cordent 3D Center - Nobel Biocare: William Ryan - Kevin Mosher
Cordent
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Volautomatische vervaardigde individueel geslepen abutments
1 oktober 2009 - Cordent 3D Center breidt materialenportfolio verder uit - Samenwerking DMG - Vijf assen
TTM Nieuwsbulletin 2009-36: Straumann keurt handelswijze Achmea af
Algemeen directeur van Straumann Benelux pleit voor gebruik originele materialen - Tandartspraktijk Wezel te Heemstede op last van IGZ gesloten - Sakura Interaction & Schick Zr02 onderstructuren
TTM Nieuwsbulletin 2009-35: Achmea dwingt tot gebruik imitatie-materialen
Verzekeraar Achmea tast professionele autonomie van zowel tandarts als tandtechnicus aan - Jack van Veen neemt Zeister TTL over - SmartClip SL3 self-ligating bracket
TTM Nieuwsbulletin 2009-34: Opvragen persoonsgegevens door verzekeraars in strijd met wet
CPB maakt bekend te zullen optreden tegen verzekeraars - Memodent: Creation Press & Paint
TTM Nieuwsbulletin 2009-33: Micro-Mini van Hu-Friedy
13 augustus 2009 - Nieuwe Micro-Mini-Five-Gracey-curetten - DentalCam: demonstratie open-file scannen - Memodent: AlphaLaser VL30/VL50
Zirkonzahn 5-Tec
1 augustus 2009 - Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Vervaardiging vol keramische restauraties
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
TTM Nieuwsbulletin 2009-32: Stichting Garantiefonds Mondzorg van start
Op initiatief van de Associatie Nederlandse T andartsen - Dental Cam: Chroom kobalt kappen - Amann Girrbach: Artex BN
TTM Nieuwsbulletin 2009-28: Du neemt Williams Benelux over
Per 1 juli is het contract voor de overname getekend - GC Fujirock Optiflow - Europese Unie erkent gezondheidsclaim LEAF
TTM Nieuwsbulletin 2009-26: Ortholux Luminious uithardingslamp
3M Unitek introduceert nieuwe orthodontische lamp - Zwarte lijst voor medici op internet - Patientenbeoordelingssite voor medici
TTM Nieuwsbulletin 2009-22: Vertex Quint Tandenkast
TTM Nieuwsbulletin 2009-21: GC Fujirock EP Optixscan
Dominique Deschietere: president en voorzitter ADDE - Arseus Dental Benelux
TTM Nieuwsbulletin 2009-15: Partnership 3M Espe met Astratech
G-CEM Automix - Excent neemt R&H Dental over - NZa-advies: consument moet factuur ingekochte tandtechniek zien
TTM Nieuwsbulletin 2009-13: IDS 2009
Orion Isis - Signature Series Tubs
TTM Nieuwsbulletin 2009-10: Lava Chairside Oral Scanner
Maakt nemen van conventionele afdrukken overbodig - GSK-IOT Best Presentation Award: Marylee van der Meulen - Excent neemt Laboratorium Bosboom voor Orthodontie over
TTM Nieuwsbulletin 2009-09: Clearfil SA Cement
Kuraray introduceert zelfhechtend cement - Sophisticated Ceramics neemt Hevit Frame Techniek over
TTM Nieuwsbulletin 2009-08: Encode Complete Restorative System
16 februari 2009 - Patintspecifieke abutments procuceren via cad-cam-proces - Ongezong gebit afknapper nummer 1 - afscheidsreceptie Hans Geuzebroek - Excent neemt Van Zuidam Tandtechniek over (2)
TTM Nieuwsbulletin 2009-07: Venus Diamond
Universeel nanhybride composiet - Zorgen over commercile tandartsketens - Excent neemt Van Zuidam Techniek over - Van Zuidam
TTM Nieuwsbulletin 2009-06: Vertex Gelmelt Premium
TTM Nieuwsbulletin 2009-04: GC Dry Mouth Gel
Verlichting voor mensen die voortdurend last hebben van een droge mond. - Afscheid prof dr M.A.J. van Waas
High tech cadcam
15 december 2008 - Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
TTM Nieuwsbulletin 2008-49: GC Initial Zr-FS
nieuwe veldspaathoudende keramiek voor het opbouwen van zirkoniumoxide onderstructuren
TTM Nieuwsbulletin 2008-47: Nobel Biocare neemt BioCad over
Exclusieve Partnerschap Optimet - optische scanner gebitsafdrukken
TTM Nieuwsbulletin 2008-45: Ivoclar breidt assortiment Investment Rings uit
VGT Leasesysteem bereikt mijlpaal van 100 miljoen
TTM Nieuwsbulletin 2008-40: GC Tissue Conditioner
GC introduceert alles in 1 -materiaal
TTM Nieuwsbulletin 2008-39: Roxolid
Straumann introduceert Roxolid - Venus Supra - Young Ceramist winnaars Creative Circle Posters: Floris Schaap en Ronald Schaap - Marc Heijmans - Manfres Nilius - Nynke Tymstra - Laurent Barteaux - Jan van Agtmael - Michiel Wouters
TTM Nieuwsbulletin 2008-38: Flextime Bite
Heraeus introduceert scanbaar beetregistratiemateriaal
TTM Nieuwsbulletin 2008-30: Waterland verkoopt aandelen Excent
2 nieuwe partners nemen plaats in - 3M ESPE: Protemp 4
TTM Nieuwsbulletin 2008-29: Programat EP 3000
Ivoclar Vivadent: Programat EP 3000
TTM Nieuwsbulletin 2008-27: Kant-en-klare onderstructuren
Elephant Dental: kant en klare 1-, 2- en 3-delige onderstructuren - Dental Event 2010
Nieuw tandheelkundig implantaat
15 juni 2008 - Vooruitstrevend ontwerp van Nobel Biocare
TTM Nieuwsbulletin 2008-24: Samenwerking CAMLOG-Sirona
Samenwerking computerondersteunde vervaardiging individuele abutments - GC: G-Coat Plus - Nieuwe website BioComp
TTM Nieuwsbulletin 2008-23: NobelActive
5 juni 2008 - Nobel Biocare: NobelActive - Elephant Dental: Eclipse - Wim van der Vaart - Esther Heijmans - Teja Godrie
TTM Nieuwsbulletin 2008-22: Kabinet: sterkere positie client
27 mei 2008 - Recht op informatie, kwaliteit en veiligheid - Hu-Friedy: Symmetry IQ 4000 - Meningen over IVT-reiskostenvergoeding
TTM Nieuwsbulletin 2008-21: Zorgbalans 2008: minder tandartsbezoek lager opgeleiden
RIVM Zorgbalans - Heraeus: iCEM Self Adhesive - NTL gaat samen met Excent
TTM Nieuwsbulletin 2008-18: FujiCEM Automix
29 april 2009 - GC: FujiCEM automix - nieuwe voorzitter NVM: C. Jongbloed-Zoet - IPS e.max CAD LT - IVT-reiskostenvergoeding: uw mening gevraagd
TTM Nieuwsbulletin 2008-16: Implaclean
Dyna Dental: Tandpasta voor personen met implantaten
TTM Nieuwsbulletin 2008-15: Dental Expo 2008 succesvol
Memodent: Creation ZL-F - Opstelcursussen Lingualized Occlusion Concept - Ivoclar Vivadent: ExciTE in de VivaPen
TTM Nieuwsbulletin 2008-14: Unifast III
GC: Unifast III - Nieuwe prothetische opties Straumann Bone Level Implantaat - Clan bv: Nieuwe Border-Lock afdrukpel
TTM Nieuwsbulletin 2008-12: Co-monomeervrij bonding systeem
21 maart 2008 - Saremco: bondingsysteem zonder co-monomeren - Spaaractie Procera patientenboek - medische traceerbaarheid
TTM Nieuwsbulletin 2008-11: 4 gevallen loodvergiftiging Chinese tandtechniek
Britse Daily Mail - 210 maal de acceptabele hoeveelheid lood - Vertex: Thermoplastische partiele gebitsprothese
TTM Nieuwsbulletin 2008-10: Wital Implantaat Systeem
Cordent Dental Adviesgroep: Wital - 3e Lustrum Nederlandse ITI-congres - Septodent: 100% latexvrij
TTM Nieuwsbulletin 2008-08: Enta introduceert VincEnta
Nieuwe lijn kunsthars prothese van Enta
TTM Nieuwsbulletin 2008-07: Quint Tanden op Dental Expo
Vertex Dental: Quint Tanden - 3M Espe: ProTemp Crown
TTM Nieuwsbulletin 2008-03: Indicatiecriterium niet verruimen
CVZ Signalement Mondzorg - Periotomen Hu-Friedy
TTM Nieuwsbulletin 2007-53: Internationaal CAMLOG Congres 2008
Nieuwe website Hu-Friedy
TTM Nieuwsbulletin 2007-51: Viertalig Tandheelkundig Woordenboek
Gerrit Dekker overleden - Suikervervanger Isomaltulose
Hologram tegen namaak en herverpakking
15 december 2007 - Fabrikanten in aktie voor veiligheid gezondheid patinten
TTM Nieuwsbulletin 200-50 zorgsturing door verzekeraars beperkt keuzevrijheid
Verzekeraars willen meer invloed uitoefenen - Nieuwe generatie Bone Level Implant
TTM Nieuwsbulletin 2007-49: MultiPressVest
GC Europe: nieuwe inbedmassa - DVD Ivoclar
TTM Nieuwsbulletin 2007-48: Tandvriendelijk snoepen
Zoetstoffen in plaats van suiker
TTM Nieuwsbulletin 2007-47: Occlusale oppervlakken bewerken zonder plakken
Hu-Friedy introduceert Satin Steel XTS serie
TTM Nieuwsbulletin 2007-45: Flextime Dynamix Putty
Heraeus breidt assortiment uit met Flextime Dynamix Putty - ID-dag in Oostende
TTM Nieuwsbulletin 2007-43: Vrije tarieven voor tandartsen
Frank de Grave over vrije tarieven - Ecologische verpakking FujiRock EP en Base Stone.
TTM Nieuwsbulletin 2007-40: IPS inLine PoM
Ivoclar introduceert IPS InLine PoM
Pas op voor namaak
15 september 2007 - Nobel Biocare waarschuwt Belgische tandartsen
TTM Nieuwsbulletin 2007-37: PolyMaster
PolyMaster van Candulor - Verkiezing beste SVGB leerbedrijf: Tandprothetische Praktijk Persepolis - Opgelet voor namaak van Procera-producten (2)
TTM Nieuwsbulletin 2007-33: Maxillofacial Concept
Nieuwe verpakking Cendres & Mtaux-producten
Glasvezelversterking toegepast bij een implantaatgedragen prothese
15 augustus 2007
TTM Nieuwsbulletin 2007-32: Nieuwe Gingiva Materialen voor IPS e.max
Nieuwe voorzitter Board of Management Heraeus Holding - Dr. Helmut Eschwey
TTM Nieuwsbulletin 2007-31: Videobril tijdens gebitsbehandeling
Domenico Scala nieuwe CEO Nobel Biocare
TTM Nieuwsbulletin 2007-30: Tandprothetici starten publiekscampagne
Programat P700 Multimedia-oven
TTM Nieuwsbulletin 2007-28: ZenoTec-scanner passeert de 50
13 juli 2007 - ZenoTec-scanner passeert de 50- Korte BioComp hexagonale handschroevendraaier
TTM Nieuwsbulletin 2007-26: Megacryl N: 25% minder monomeer
26 juni 2007 - Megacryl N: 25% minder monomeer - Dentale Dagen afgeblazen - Marco Velt - Ceramill Base Zirkoniumoxidefreessysteem - Lorentz Domburg
Implanteren immediate
15 juni 2007 - Implanteren van beide edetale kaken in n behandelsessie en immediate belasting met behulp van Procera technologie en Nobel Guide
TTM Nieuwsbulletin 2007-23: Initial IQ
GC introduceert Initial IQ
TTM Nieuwsbulletin 2007-22: AdheSE One - Click & Bond All-In-One-adhesief
AdheSE One - Click & Bond All-In-One-adhesief -Dental Expo 2008 - OD Motortreffen
TTM Nieuwsbulletin 2007-18: Jouw Mondzorg
Jouw Mondzorg speciaal voor verslaafden, dak- en thuislozen - Elephant Dental introduceert siliconenmassa Silflex Orange Speed
TTM Nieuwsbulletin 2007-17: FTL-groep gaat samen met Excent
FTL-groep gaat samen met Excent - Joost Jorna - Nieuw mengapparaat Dynamix van Heraeus Kulzer
TTM Nieuwsbulletin 2007-15: Complan neemt QanteQ over
Complan neemt QanteQ over - Optiglaze van GC
TTM Nieuwsbulletin 2007-12: 32e IDS groter dan ooit
32e IDS groter dan ooit - Kuraray introduceert Clearful Esthetic Cement
TTM Nieuwsbulletin 2007-11: CentraDent Internationaal en S&M sluiten overeenkomst
CentraDent Internationaal en Sweden & Martina sluiten overeenkomst
TTM Nieuwsbulletin 2007-09: Nobel Biocare vult gamma Easy Esthetics aan
Nobel Biocare vult gamma Easy Esthetics aan - IPS e.max
TTM Nieuwsbulletin 2007-07: Gezamenlijke IDS-introductie A-D-Shadeguide
introductie A-D-Shadeguide: onafhankelijke kleurenstandaard tijdens IDS - Zwolsman Gips om Museumtour - BioComp team versterkt met Nicola van Erp
TTM Nieuwsbulletin 2007-05: Nieuwe eigenaar ENTA BV
Nieuwe eigenaar ENTA BV - Peter Koning (Excent) treed terug - introductie Miris2 door Didier en Coltene.
TTM Nieuwsbulletin 2007-03: 3M Espe waarschuwt Pentamix gebruikers
3M Espe waarschuwt Pentamix gebruikers voor gebruik afdrukmaterialen concurrenten - Doorstart Centradent definitief
tm87_atlantis.pdf
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Cast andere manier van gieten
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Candulor introduceert condyloform ii nfc
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Composiet voor de tandtechniek
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Artex carbon
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Hospy wipes
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Zirkonium onderstructuur zirkoniumkap
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Laboratoriumtechniek zonder metalen stiften
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Lava kronen
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Passieve fit met cresco
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Hereaus filou 28
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Biomet 3i cam structure
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Gc3
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Dynamix
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Prothese elementen
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Witte goud alternatief
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Megacryl N
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Modellen maken
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Polymaster
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Siger units
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Computer aided overpress
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Craniomandibulaire dysfunctie
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Thermopress 400
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
3m espe natuurlijk meer mogelijk
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
De es healthcare steeg
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Occlusaal kompas
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Cadcam en TPP
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Occclusaal kompas deel2
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
VincEnta chromatische kleuren
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Denticien de nieuwe tandtechnicus
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Occlusaal kompas deel3
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Cadcam en conventionele tandtechniek
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Hoogwaardige legeringen
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Occlusaal kompas deel4
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Flextime bite
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Flip lock herbst appliance
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Gc tissue conditioner
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Programat ep3000
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Richtlijn europese med hulpmiddelen
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Roxolid straumann
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Thermoplastische partiele gebitsprotheses
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Venus supra
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Enta ids
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Oratio-meer dan freescentrum
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Preview ids cordent
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Preview ids dry mouth
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Preview ids Dyna
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Preview ids ivoclar
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Preview ids vertex
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
De overkappingsprothese
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Filou28 deel1
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
IDS2009
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Nobel partner van de tandtechniek
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Alf
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
App ontwikkeld voor het vergelijken en afsluiten van zorgverzekeringen
Klik hier om terug te gaan naar het archief.

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 154
januari/februari 2020
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor - uiteraard - de Dental Expo editie 2020, de Medical Device Regulation 2017/745 die op 26 mei 2020 ingaat: kunt u uw producten op die datum nog op de markt brengen?, enkele tenenkrommende casussen in de rubriek 'Hoe is het mogelijk?', de lezing Implant(mal) positioning de technische kant, missers vanuit tandtechnisch oogpunt met Erik Mentink op 12 mei 2020 en meer.  

Verspreiding in februari 2020.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl