Archief - Mondzorg en ouderen

Totaal mondzorgpakket bedient oudere patiënt

1 september 2017 - TTM 139 - Totaal mondzorgpakket bedient oudere patiënt, Steven de Vries Tandtechniek in Joure

De mondzorg voor ouderen haalt regelmatig het nieuws. Helaas geven de over dit onderwerp uitkomende rapporten geen enkele reden tot vreugde. Zo bracht een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de erbarmelijke toestand van de mondzorg in verzorgingshuizen aan het licht. Tandtechnisch ondernemer Steven de Vries van Steven de Vries Tandtechniek uit Joure zag hier mogelijkheden om zowel zijn laboratorium verder uit te bouwen en tevens iets maatschappelijk zeer relevants te doen.

ANT: ‘Kwaliteit mondzorg thuiswonende ouderen ver onder de maat'
1 oktober 2015 - Honderdduizenden kwetsbare ouderen die nog thuis wonen, blijven verstoken van noodzakelijke mondzorg. Dit aantal neemt in rap tempo toe. Eerder al bracht een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) de erbarmelijke toestand van de mondzorg in verzorgingshuizen aan het licht. Dit blijkt echter slechts het topje van de ijsberg.
Pilots van start voor betere mondzorg bij ouderen
2 september 2015 - Deze week zijn in Amsterdam, Hardenberg en Rotterdam pilots gestart om de mondzorg bij kwetsbare thuiswonende ouderen te verbeteren. Tandartsen en huisartsen gaan er nauwer samenwerken om ervoor te zorgen dat ouderen tijdig worden geholpen bij problemen met hun gebit. Nu verdwijnen kwetsbare ouderen nog vaak uit beeld bij mondzorgpraktijken. Ook de thuiszorg gaat de mondverzorging van kwetsbare ouderen de nodige aandacht geven
Flexdata komt met oplossing WLZ-mondzorgprolemen
16 juni 2015 - De mondzorg aan hulpbehoevende ouderen blijft achter en moet worden uitgebreid. Het omslachtige administratie- en declaratietraject bij de Wet Langdurige Zorg (WLZ) is echter voor veel tandartsen een drempel om deze zorg te verlenen. Automatiseerder Flexdata komt met een oplossing die deze drempel wegneemt, zodat deze kwetsbare groep beter geholpen kan worden. De WLZ-declaratie kan voortaan door tandartsen worden gedaan met één muisklik.
Jaarcongres KNMT: gebitscorrecties vragen om intensieve samenwerking
15 april 2015 - De vraag naar gebitscorrectie neemt toe. Patiënten uit alle leeftijdsgroepen stellen steeds hogere eisen aan de esthetiek van hun gebit. Optimale gebitscorrectie is vaak een complex geheel van verschillende tandheelkundige disciplines. Deelbehandelingen moeten op elkaar aansluiten en op het juiste moment worden uitgevoerd, op een manier die van te voren is afgesproken.
Breed initiatief voor betere mondzorg ouderen
10 februari 2015 - Recent Nederlands onderzoek* laat zien dat 80% van de ouderen een matige tot slechte mondgezondheid heeft bij opname in een verpleeghuis. Om de mondzorg voor ouderen te verbeteren bundelen de beroepsvereniging van tandartsen KNMT, de Stichting Bijzondere Tandheelkunde, ACTA, de Vrije Universiteit en Stichting Innovatiekring Dementie (IDé) hun krachten in het project ‘De mond niet vergeten!’.
Advies aan VWS-Minister: Meer zelf betalen voor implantaatgedragen gebitsprothese
30 oktober 2014 - Patienten moeten meer zelf gaan betalen voor implantaatgedragen gebitsprotheses, rebasings en reparaties. Dit is onderdeel van het advies van het Zorginstituut Nederland aan de Minister van VWS om de kostenstijgingen door de toenemende vraag naar implantaatgedragen gebitsprothesen te beperken.
Mondzorg voor ouderen: bijzonder
06/09/2011 - Mondzorg voor ouderen: bijzonder
Klik hier om terug te gaan naar het archief.

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 154
januari/februari 2020
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor - uiteraard - de Dental Expo editie 2020, de Medical Device Regulation 2017/745 die op 26 mei 2020 ingaat: kunt u uw producten op die datum nog op de markt brengen?, enkele tenenkrommende casussen in de rubriek 'Hoe is het mogelijk?', de lezing Implant(mal) positioning de technische kant, missers vanuit tandtechnisch oogpunt met Erik Mentink op 12 mei 2020 en meer.  

Verspreiding in februari 2020.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl