Archief - Verzekeraars en mondzorg

Zilveren Kruis patient betaalt verschil aangevraagd bedrag en vergoedingsbedrag, update meerkosten tandtechniek

mei 2017 - TTM 138 - Zilveren Kruis patient betaalt verschil aangevraagd bedrag en vergoedingsbedrag, update meerkosten tandtechniek

Het door de Branchevereniging Tandtechniek ingestelde Meldpunt Zorgsignalen ontving het signaal dat na Delta Lloyd ook verzekeraar Zilveren Kruis, onderdeel van Achmea, de patiënt erop wijst dat het verschil tussen het aangevraagde bedrag en het bedrag dat de verzekeraar vergoed voor rekening komt van de patiënt.

Nieuw meldpunt voor klachten over tandartsverzekeringen
10 december 2015 - MondzorgPolis.nl is het nieuwe meldpunt voor klachten over tandarts-verzekeringen voor zowel patiënten als zorgverleners. De Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) lanceert dit meldpunt nu alle nieuwe polissen bekend zijn en veel mensen een nieuwe zorgverzekering kiezen voor 2016.
CZ-groep stelt voorwaarden aan vakbekwaamheid tandtechnicus
23 november 2015 - CZ-groep stelt voorwaarden aan vakbekwaamheid tandtechnicus - Inschrijving in Kwaliteitsregister Tandtechniek volstaat
Eigen bijdrage implantaatgedragen gebitsprothese per 1 januari 2017 omhoog
27 juni 2015 - De eigen bijdrage voor de implantaatgedragen gebitsprothese gaat per 1 januari 2017 omhoog.
Advies aan VWS-Minister: Meer zelf betalen voor implantaatgedragen gebitsprothese
30 oktober 2014 - Patienten moeten meer zelf gaan betalen voor implantaatgedragen gebitsprotheses, rebasings en reparaties. Dit is onderdeel van het advies van het Zorginstituut Nederland aan de Minister van VWS om de kostenstijgingen door de toenemende vraag naar implantaatgedragen gebitsprothesen te beperken.
BioComp: Loskomend kroon- en brugwerk door namaakschroeven
8 september 2014 - Implantaatfabrikant BioComp waarschuwt voor het gebruik van namaakschroeven die loskomend kroon- en brugwerk of zelfs breuk tot gevolg kunnen hebben. 'Uit onderzoek is gebleken dat er zogenaamde 'BioComp compatible' schroeven in omloop zijn die niet door BioComp geproduceerd zijn.
Klik hier om terug te gaan naar het archief.

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 175
oktober 2023
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor de casus 'Koningsnummer volledige prothetiek: ambachtelijke vaardigheid en individuele vereisten' van meester-tandtechnicus Sebastian Guttenberger, een special over administratie software voor de tandtechnische branche waar de diverse oplossingen van Ladento, Talas, Qbridge, Salusys, Sovas, DigiTand en Talas+ aan bod komen, Prothetiek onder de loep 2024, de ID Day: Innovative Dental Technician Day, bijeenkomst BTT Klankbordgroep CAD, MijnMond.info/Vacatures en de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in oktober 2023.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl