Archief - Fraude in de Dentale Branche

Wijziging NZa-transparantieregels mondzorg 1 januari 2018

december 2017 - TTM 141 - Wijziging NZa-transparantieregels mondzorg 1 januari 2018, Zorgaanbieder moet inzicht geven in verschillende materialen en technieken en bijbehorende prijzen die binnen de praktijk gelden

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft een nieuwe Beleidsregel tandheelkundige zorg en de regeling Mondzorg vastgesteld die per 1 januari 2018 ingaat. Meest opvallende onderdeel voor de tandtechnische branche is de aanscherping van de transparantieregels voor zorgaanbieders met betrekking tot de prijzen die de praktijk hanteert voor de materialen en techniek. 

NZa wil nieuwe tarieven Tandtechniek in Eigen Beheer zo snel mogelijk invoeren

oktober 2017 - TTM 140 - NZa wil nieuwe tarieven Tandtechniek in eigen Beheer zo snel mogelijk invoeren, Toetsbaarheid voor NZa het belangrijkst: verplichte specificatie alle in rekening gebrachte Tandtechniek in Eigen Beheer codes op patiëntnota tandarts en tandprotheticus op komst

NZa beboet Groningse tandarts voor verkeerd declareren

april 2017 - TTM 137 - NZa beboet Groningse tandarts voor verkeerd declareren, tandarts gehouden aan maximumtarieven en één-op-één doorberekening ingekochte tandtechniekkosten

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) legt Tandartsencombinatie Geertsema B.V. in Groningen een boete van € 200.000 op voor verkeerd declareren. De NZa deed onderzoek bij deze Groningse praktijk naar aanleiding van signalen van patiënten

TTM-Nieuwsbulletin 2017-02-02 NZa-onderzoek naar gesjoemel met kronen uit lage lonen landen

TTM-Nieuwsbulletin 2017-02-02 NZa-onderzoek naar gesjoemel met kronen uit lage lonen landen - Ivoclar Digital op IDS - ANT overhandigt petitie aan Tweede Kamer - NZa-website geeft advies aan tandartspatient: vraag om tandtechnieknota - test

DVHN: IGZ doet onderzoek naar Mondzorg Bedum
30 november 2015 - Het Dagblad van het Noorden (DVHN) publiceert vandaag een artikel over een onderzoek dat IGZ doet naar Mondzorg Bedum, eigendom van tandtechnicus René Dijkstra. DVHN stelt dat er vier meldingen bij de krant bekend zijn die bij de Inspectie (IGZ) zijn ingediend evenals een brandbrief die leden van de Vereniging Tandartsen Noord-Groningen (VTNG) in juni dit jaar naar IGZ stuurden.
NZa en IGZ starten onderzoek bij tandartspraktijk
3 november 2015 - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) doen onderzoek bij een tandarts. Aanleiding hiervoor zijn de bevindingen van de IGZ bij deze zorgaanbieder eerder dit jaar.
NZa en IGZ starten onderzoek bij tandartspraktijk
3 november 2015 - NZa en IGZ starten onderzoek bij tandartspraktijk
'CIP Mondzorg en Elysee Dental zetten tandarts aan tot plegen fraude'
6 juli 2015 - Met ingang van 1 juli zijn de tarieven voor tandartsen en orthodontisten verlaagd. Het gaat hierbij om verlagingen tot maar liefst 19,14% voor implantologische handelingen. Inkoopcollectief CIP Mondzorg en Elysee Dental doen het voorkomen alsof tandartsen dit tariefverlies kunnen compenseren door tandtechniek bij Elysee Dental in te kopen via dit collectief waardoor 10% korting op de maandfactuur wordt gegeven, zo heeft de Branchevereniging Tandtechniek bekend gemaakt.
Straumann winnaar patent-geschil om kopie-implantaatabutment
29 juni 2015 - Straumann heeft bekend gemaakt dat het heeft gezegevierd in een patent-geschil om een kopie implantaatabutment. Hieronder treft u de originele tekst van het persbericht aan.
KNMT: Onrechtmatig gebruik tandartsentitel onaanvaardbaar
14 januari 2015 - Onterecht gebruik van de titel tandarts is onaanvaardbaar. Dit stelt de KNMT naar aanleiding van het programma De Monitor van KRO-NCRV op 11 januari 2015.
Meldpunt Fraude in de Dentale Branche
28 november 2014 - Meldpunt Fraude in de Dentale Branche, Patiënt altijd de dupe - recht kopie tandtechnieknota essentiëel - De Branchevereniging Tandtechniek lanceerde eerder dit jaar het Meldpunt Fraude in de Dentale Branche. Via het Meldpunt Fraude in de Dentale Branche kan iedereen zijn of haar vermoeden melden dat er sprake is van een of andere vorm van oneerlijke concurrentie.
BioComp: Loskomend kroon- en brugwerk door namaakschroeven
24 oktober 2014 - BioComp: Loskomend kroon- en brugwerk door namaakschroeven - Waarschuwing fabrikant voor kopie-producten
BioComp: Loskomend kroon- en brugwerk door namaakschroeven
8 september 2014 - Implantaatfabrikant BioComp waarschuwt voor het gebruik van namaakschroeven die loskomend kroon- en brugwerk of zelfs breuk tot gevolg kunnen hebben. 'Uit onderzoek is gebleken dat er zogenaamde 'BioComp compatible' schroeven in omloop zijn die niet door BioComp geproduceerd zijn.
NZa: geen onderzoek naar fraude met implantaten
24 april 2012 - NZa: geen onderzoek naar fraude met implantaten
NZa: geen onderzoek naar fraude met implantaten
24 april 2012 - De NZa zal geen onderzoek in te stellen naar aanleiding van een artikel in het NRC over tandartsen die kortingen die zij ontvingen van fabrikanten van implantaten niet doorgaven aan patiënten. Dat meldt een woordvoerder van de NZa desgevraagd aan de redactie van het Tandtechnisch Magazine. Zorgverzekeraars spraken van een ‘economisch delict’ en de NPCF noemde het ‘ongehoord dat zulke grote prijsvoordelen niet aan patiënten zijn doorberekend.’
FIOD bevriest bezittingen frauderende tandarts
23 april 2012 - De FIOD heeft vandaag beslag gelegd op twee woningen en diverse bankrekeningen van een tandarts uit Amsterdam. De 29-jarige man wordt ervan verdacht dat hij op grote schaal bij zorgverzekeraars behandelingen declareerde die in de praktijk helemaal niet zijn uitgevoerd. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.
PerfectSmile beraadt zich op juridische stappen
15 februari 2012 - PerfectSmile beraadt zich op juridische stappen - Oproep aan consument: eis volledige transparantie
NZa: fraude met techniekkosten bij PerfectSmile
29 november 2011 - Beperfect Clinics, een tandartspraktijk uit Amstelveen, heeft te veel gedeclareerd bij patiënten en verzekeraars. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De NZa heeft de praktijk een aanwijzing gestuurd met de opdracht de foute declaraties te staken en start een boeteonderzoek. Hoewel het onderzoek nog gaande is, lijkt het te gaan om een bedrag van in ieder geval enkele tonnen.
Fraude zorgaanbieders: 1 op 5 gevallen uit mondzorg
april 2011 - Fraude zorgaanbieders: 1 op 5 gevallen uit mondzorg
Reactie NMT op bericht frauderende tandarts
18 maart 2011 - De Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) reageert geschrokken op de verdenking van fraude door één tandarts in Amsterdam.
Klik hier om terug te gaan naar het archief.

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 154
januari/februari 2020
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor - uiteraard - de Dental Expo editie 2020, de Medical Device Regulation 2017/745 die op 26 mei 2020 ingaat: kunt u uw producten op die datum nog op de markt brengen?, enkele tenenkrommende casussen in de rubriek 'Hoe is het mogelijk?', de lezing Implant(mal) positioning de technische kant, missers vanuit tandtechnisch oogpunt met Erik Mentink op 12 mei 2020 en meer.  

Verspreiding in februari 2020.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl