Archief - Marat Awdaljan interviewt...

Interview met Nondas Vlachopoulos
24 oktober 2014 - Interview met Nondas Vlachopoulos: In onze serie interviews met meester-keramisten deze keer een ontmoeting met de bevlogen Nondas Vlachopoulos uit Athene. Als specialist in tandheelkundige restauraties, met zijn eigen laboratorium ‘AestheticLab’, behoort hij tot de wereldtop. Hij organiseert cursussen, workshops en seminars om zijn kennis met anderen te delen en ze de weg te wijzen naar mogelijk dezelfde top die hij heeft weten te bereiken. Daarbinnen is de natuur alles voor hem en staat de patiënt voorop.
Marat Awdaljan interviewt Christian Ferrari
2 september 2014 - Marat Awdaljan interviewt Christian Ferrari: 'Altijd op zoek naar het beste'. Met de punt van zijn penseel bedenkt hij vorm, reliëf, en kleur, altijd op zoek naar het beste, en met dezelfde passie als op de eerste dag. We hebben het over de Franse meesterkeramist Christian Ferrari, tevens fotograaf, spreker, internationaal trainer, oprichter/eigenaar van de Academy Christian Ferrari en het keramiekmerk Signature Christian Ferrari.
Marat Awdaljan interviewt Nasser Shademan
11 mei 2014 - Marat Awdaljan interviewt Nasser Shademan - Esthetische tandheelkunde als kunst. 'Ik ben tandheelkundig technoloog van beroep, maar misschien ben ik ook wel kunstenaar. Ik houd van schilderen en beeldhouwen. Ik houd van poëzie en schrijf soms ook gedichten. Door hard werken heb ik unieke en verschillende kwaliteiten weten te ontwikkelen die ver uitstijgen boven wat normaliter van een keramist wordt verwacht. Dit zegt de in Kuala Lumpur (Maleisië) wonende Nasser Shademan.
Karin Hoyer; op zoek naar de perfecter imperfectie
1 maart 2014 - Altijd spannend om te zien of te horen hoe je collega’s werken en wat je ervan kunt leren. Zeker als het om meester keramiste Karin Hoyer gaat. Samen met Erwin Smolders bestiert ze Effingo Tandtechnisch Atelier in Dordrecht. Karin staat voor passie en liefde, zowel in haar vak als voor haar medemens.
Een goed product begint bij de gedachtegang van de mens
15 mei 2013 - Een goed product begint bij de gedachtegang van de mens - Nog beter worden in je vak
Interview met Shoji Sasaki
28 november 2014 - Interview met Shoji Sasaki - In één schooljaar datgene leren waar anderen dertig jaar over doen? Volgens de Japanse meester-keramist Shoji Sasaki is dat mogelijk. Hij is leraar aan het Osaka Ceramic Training Center (OCTC) in Myazaka (Japan) en heeft daarnaast zijn eigen laboratorium. Vanuit het gegeven dat topkeramisten veelal op gevoel belangrijke beslissingen nemen, maar het waarom daarvan niet kunnen uitleggen, ontwikkelde hij een methode waarmee hij studenten op een didactische manier leert hoe ze een natuurgetrouwe tand kunnen maken; binnen één schooljaar. Zijn methode heeft hem populair gemaakt in Japan en is inmiddels overgewaaid naar Europa, met name Duitsland.
Klik hier om terug te gaan naar het archief.

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 175
oktober 2023
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor de casus 'Koningsnummer volledige prothetiek: ambachtelijke vaardigheid en individuele vereisten' van meester-tandtechnicus Sebastian Guttenberger, een special over administratie software voor de tandtechnische branche waar de diverse oplossingen van Ladento, Talas, Qbridge, Salusys, Sovas, DigiTand en Talas+ aan bod komen, Prothetiek onder de loep 2024, de ID Day: Innovative Dental Technician Day, bijeenkomst BTT Klankbordgroep CAD, MijnMond.info/Vacatures en de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in oktober 2023.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl