Archief - Vervolgseries

Werkstuk Belicht Kokhalsreflex en afdrukken
Werkstuk Belicht Kokhalsreflex en afdrukken - editie Klinisch Prothese Technicus
Interview met Nondas Vlachopoulos
24 oktober 2014 - Interview met Nondas Vlachopoulos: In onze serie interviews met meester-keramisten deze keer een ontmoeting met de bevlogen Nondas Vlachopoulos uit Athene. Als specialist in tandheelkundige restauraties, met zijn eigen laboratorium ‘AestheticLab’, behoort hij tot de wereldtop. Hij organiseert cursussen, workshops en seminars om zijn kennis met anderen te delen en ze de weg te wijzen naar mogelijk dezelfde top die hij heeft weten te bereiken. Daarbinnen is de natuur alles voor hem en staat de patiënt voorop.
Marat Awdaljan interviewt Christian Ferrari
2 september 2014 - Marat Awdaljan interviewt Christian Ferrari: 'Altijd op zoek naar het beste'. Met de punt van zijn penseel bedenkt hij vorm, reliëf, en kleur, altijd op zoek naar het beste, en met dezelfde passie als op de eerste dag. We hebben het over de Franse meesterkeramist Christian Ferrari, tevens fotograaf, spreker, internationaal trainer, oprichter/eigenaar van de Academy Christian Ferrari en het keramiekmerk Signature Christian Ferrari.
Karin Hoyer; op zoek naar de perfecter imperfectie
1 maart 2014 - Altijd spannend om te zien of te horen hoe je collega’s werken en wat je ervan kunt leren. Zeker als het om meester keramiste Karin Hoyer gaat. Samen met Erwin Smolders bestiert ze Effingo Tandtechnisch Atelier in Dordrecht. Karin staat voor passie en liefde, zowel in haar vak als voor haar medemens.
Totale rehabilitatie in veldspaatporcelein
1 januari 2014 - In het boek ‘Erotiek door Tandtechniek’ (zie ook de publicatie in TTM 117) presenteert Derk Jan de Haan op zijn geheel eigen wijze een hele serie werkstukken waarbij het contact tussen de tandtechnicus en de patiënt een essentiële rol speelt voor het verkregen eindresultaat. In deze speciale ‘Erotiek door Tandtechniek’-editie van Werkstuk Belicht aandacht voor een casus totaal rehabilitatie in veldspaatporselein.
Meester-keramisten- Erik mentink
1 januari 2014 - In de rubriek ‘Meester-keramisten’ deze keer het woord aan Erik Mentink. Sinds 2005 lid van de in 1982 door de Zwitser Willi Geller opgerichte Oral Design Group. Hiervan maken mensen deel uit die het maximale van hun talent gebruiken met de bedoeling onderling ervaring en kennis uit te wisselen. Voor Erik Mentink een stuk erkenning die hij vergelijkt met een chef kok die een Michelin ster ontvangt.
Michel Magne - Wat uit je handen komt, weerspiegelt wie je op dat moment bent.
1 november 2013 - ’Een goede werktafel, een comfortabele stoel, maar vooral in balans zijn met jezelf. Om creatief te kunnen zijn en me goed te voelen, is muziek voor mij erg belangrijk. Wil je een goed werkstuk maken, dan moet je niet teveel aan je hoofd hebben, niet teveel nadenken.
Goed willen worden is een beslissing - Eric van der Winden
1 oktober 2013 - Ik heb een rare carrière gehad, nog steeds trouwens. Ik ben 34 jaar geleden begonnen in een groot bedrijf en twee jaar later in dienst gekomen bij een van de beste tandartsen in ons land, waar ik me het bakken met keramiek helemaal zelf moest aanleren
Meester keramist August Bruguera
1 september 2013 - 'Veel keramisten willen te veel en doen te veel'.
HIDT & DHIN; vervolg project Benin
15 december 2011 - Aangeboden een fiscaal aantrekkelijke investering Maatschappelijk verantwoord ondernemen
HIDT: Vervolg Project Benin
1 november 2010 -In een eeerder artikel in het TTM heeft u al eens kunnen lezen over het tandtechnisch project Benine van de Stichting Help International Dental Technicians HIDT.
Parafuncties- de waarheid boven tafel
15 augustus 2010 - Het afgelopen jaar heb ik mij verdiept in functie en vormgeving, aan de hand van de volgende vraag: Hoe kan ik de ideale vormgeving bereiken, zonder storende factoren in mijn kroon- en brugwerk
Kom naar het lab (2)
15 augustus 2010 - Patintvoorlichting mogelijkheden Nderlandse tandtechniek & taakdelegatieprotocol
Occlusaal Kompas deel 11
1 oktober 2009 - De eerste molaar van de onderkaak - De kronen van de onderkaak worden elk met een ander porselein gebakken. Deze kroon is gebakken met WIlli Geller Creation ZI van Memodent Dental Depot
Titanium brug
1 oktober 2009 - Patint heeft op jonge leeftijd bij een ongeluk zijn incisiven verloren. Er is toen een frame gemaakt waar de patient vele jaren mee was geholpen totdat ook de rest gebit verloren ging.
Ombouwen hoektanden naar lateraal en premolaren bucaal naar hoektanden
Twee snijtanden en geen incisieve hoektanden ernaast en twee premolaren.
Filou28 deel3
15 augustus 2009
Occlusaal kompas deel 10
15 augustus 2009
Werkstuk belicht
15 augustus 2009
tm88_tandtechnsich_werkstuk_belicht.pdf
15 apriul 2009
Filou28 deel1
14 april 2009
Occlusaal8
15 april 2009
Occlusaal9
14 april 2009
Volkeramische kroon enkele centrale
15 februari 2009
Occlusaal kompas deel 7
15 januari 2009
Werkstuk Belicht: rehabilitatie via facings
1 oktober 2008 - Werkstuk Belicht: Rehbilitatie door middel van facings. Tandarts: Olga Iankovitch Iankovitch, Praktijk voor Tandtechnici: Ronald Mak & Floris Schaap, Esthetic Dental Team Patient had last van slecht functionerende kronen. Gingiva infecties, een slechte occlusie en continue last van pijn en kon slecht kauwen.
Occlusaal kompas deel 1
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Occclusaal kompas deel 2
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Occlusaal kompas deel 3
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Occlusaal kompas deel 4
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Occusaalkompas5
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Occlusaalkompas6
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Vervanging oude frontkronen
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Filou28 deel2
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Rehabilitatie
Voor ieder artikel dient nog een intro geschreven te worden
Interview met Shoji Sasaki
28 november 2014 - Interview met Shoji Sasaki - In één schooljaar datgene leren waar anderen dertig jaar over doen? Volgens de Japanse meester-keramist Shoji Sasaki is dat mogelijk. Hij is leraar aan het Osaka Ceramic Training Center (OCTC) in Myazaka (Japan) en heeft daarnaast zijn eigen laboratorium. Vanuit het gegeven dat topkeramisten veelal op gevoel belangrijke beslissingen nemen, maar het waarom daarvan niet kunnen uitleggen, ontwikkelde hij een methode waarmee hij studenten op een didactische manier leert hoe ze een natuurgetrouwe tand kunnen maken; binnen één schooljaar. Zijn methode heeft hem populair gemaakt in Japan en is inmiddels overgewaaid naar Europa, met name Duitsland.
Klik hier om terug te gaan naar het archief.

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 175
oktober 2023
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor de casus 'Koningsnummer volledige prothetiek: ambachtelijke vaardigheid en individuele vereisten' van meester-tandtechnicus Sebastian Guttenberger, een special over administratie software voor de tandtechnische branche waar de diverse oplossingen van Ladento, Talas, Qbridge, Salusys, Sovas, DigiTand en Talas+ aan bod komen, Prothetiek onder de loep 2024, de ID Day: Innovative Dental Technician Day, bijeenkomst BTT Klankbordgroep CAD, MijnMond.info/Vacatures en de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in oktober 2023.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl